ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Συγκλόνισε η Δώρα Τσαμπάζη στα βραβεία του ΠΣΑΤ
Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Συγκλόνισε η Δώρα Τσαμπάζη στα βραβεία του ΠΣΑΤ
(Φωτο: Eurokinissi)
21 Δεκ
0
Σχόλια

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Συγκλόνισε η Δώρα Τσαμπάζη στα βραβεία του ΠΣΑΤ

Ούτε η ίδια αλλά ούτε και κανένας άλλος ήθελε το βράδυ της Δευτέρας, 20 Δεκεμβρίου 2022, η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Δώρα Τσαμπάζη, να είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στα βραβεία του ΠΣΑΤ, αλλά η μοίρα το θέλησε αλλιώς.

Η σύζυγος του αξέχαστου Ολυμπιονίκη παρέλαβε το βραβείο του Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, ο οποίος θέλησε να τιμήσει την οικογένεια για τη συνεισφορά της σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, μέσω της δημοπρασίας που έκανε με τα μετάλλια του Αλέξανδρου.

«Δύσκολη και όμορφη βραδιά για την οικογένειά μας. Έχουμε στο σπίτι πάντα το βραβείο του ΠΣΑΤ το 2008. Εύχομαι να μην υπήρχε λόγος να είμαι εδώ εγώ. Έχουμε επιλέξει να στηρίξουμε σεισμοπαθείς. Η δημοπρασία που γίνεται έχει ξεπεράσει πολύ την αξία για τις δάδες του. Ο Αλέξανδρος δεν διαβρώθηκε από την επιτυχία, έγινε πιο ταπεινός και κοινωνικά ευαίσθητος. Γι’ αυτό έδωσε σε δημοπρασία τα μετάλλια. Ολοι ξέρετε πόσος κόπος, αίμα και προσπάθεια χρειάζεται για ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Του έχω υποσχεθεί ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ τις αξίες που κληροδότησε σε εμένα και στα παιδιά μας. Να έχετε υγεία, αν υπάρχει αυτό υπάρχουν όλα» είπε φανερά συγκινημένη η Δώρα Τσαμπάζη.

Μαζί με τη σύζυγο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, τιμήθηκε στο πρόσωπό του και ο συναθλητής του και επιστήθιος φίλος του, Μιχάλης Μουρούτσος. «Ευχαριστώ για την ιδιαίτερη βράβευση. Στον αθλητισμό κερδίζεις και φίλους. Το 1996 είχα την τύχη να γνωρίσω έναν υπέροχο άνθρωπο. Με μεγάλη ψυχή, δοτικός και δίκαιος προς όλους. Έχουμε ζήσει με τον Αλέξανδρο δυνατές στιγμές. Ο θάνατός του συγκλόνισε τη χώρα και τα λόγια του ήταν αυτά που ένωσαν τη χώρα. Μαθήματα ζωής και κληρονομιάς σε όλους μας», τόνισε.

 

 

 

Πηγή: reader.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.