ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τακτική συνεδρίαση του ΔΣ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη
Τακτική συνεδρίαση του ΔΣ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη
(Φωτο: ΠΟΕ)
20 Δεκ
0
Σχόλια

Τακτική συνεδρίαση του ΔΣ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη

Τακτική Συνεδρίαση του ΔΣ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης, παρουσία μελών του ΔΣ του ΣΠΟΣ Νομού Θεσσαλονίκης και σωματείων της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕ, Βαρυθυμιάδης Γεώργιος απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Δήμαρχο Παύλου Μελά, Δεμουρτζίδη Δημήτρη για τη μεγάλη συμβολή του και την άριστη συνεργασία σε κάθε δράση της ομοσπονδίας.

Κατά τη διάρκεια του ΔΣ ορίστηκαν οι συντονιστές των επιτροπών οι οποίοι εκδήλωσαν άμεσο ενδιαφέρον και πρόθυμοι στην ανάληψη των καθηκόντων τους καθώς και στη συγκρότηση των νέων επιτροπών.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΠΟΕ:

«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕ στη Θεσσαλονίκη»

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου 2022, η δεύτερη τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, μετά τη συγκρότηση σε σώμα.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης, παρουσία μελών του ΔΣ του ΣΠΟΣ Νομού Θεσσαλονίκης και σωματείων της περιοχής.

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Βαρυθυμιάδης Γεώργιος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε θερμά την Πρόεδρο του Συλλόγου κα. Πολυματίδου Πόπη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για την υποδειγματική φιλοξενία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες όμως απηύθυνε και στον Δήμαρχο Παύλου Μελά, Δεμουρτζίδη Δημήτρη για τη μεγάλη συμβολή του και την άριστη συνεργασία σε κάθε δράση της ομοσπονδίας.

Ακολούθησε ο απολογισμός της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου στην ΕΣΗΕΑ, σε συνεργασία με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος, την Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων και την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού, με τιμώμενο πρόσωπο την ηθοποιό, συγγραφέα, σεναριογράφο και σκηνοθέτη, Μιμή Ντενίση.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε το θέμα των δανείων των νεοπροσφύγων καθώς και η δυναμική κινητοποίηση της Π.Ο.Ε. σχετικά με την ίδρυση του «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα». Η ομοσπονδία θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συζήτησε θέματα της επικαιρότητας ενώ ορίστηκαν και οι συντονιστές των επιτροπών της Ομοσπονδίας, οι οποίοι εκδήλωσαν άμεσο ενδιαφέρον και πρόθυμοι στην ανάληψη των καθηκόντων τους καθώς και στη συγκρότηση των νέων επιτροπών.

Τέλος με απόφαση του ΔΣ η πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου 2023 στη Βέροια.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος, Γεώργιος Βαρυθυμιάδης,

η γενική γραμματέας Αθηνά Σωτηριάδου».

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.