ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Βγήκαν οι Μωμόγεροι στους δρόμους του Ελευθερίου - Κορδελιού
Βγήκαν οι Μωμόγεροι στους δρόμους του Ελευθερίου – Κορδελιού
(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού)
20 Δεκ
0
Σχόλια

Βγήκαν οι Μωμόγεροι στους δρόμους του Ελευθερίου – Κορδελιού

Για τρίτη χρονιά ο Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου – Κορδελιού διοργάνωσε, υπό την αιγίδα του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου την αναβίωση του εθίμου των «Μωμόερων», υποδεχόμενος τους Μωμόγερους από τον Μορφωτικό-Λαογραφικό Σύλλογο Τετραλόφου.

Η συμμετοχή του κόσμου και η μεγάλη προθυμία των καταστημάτων για άλλη μια χρονιά ήταν μεγάλη.

Χαρακτηριστικό είναι πως και ο δήμαρχος της περιοχής, Κλεάνθης Μανδαλιανός, συμμετείχε ενεργά στο δρώμενο, δεχόμενος με ευχαρίστηση τα πειράγματα του «Διαβόλου» και του «Αστυνόμου», όπως και η αντιδήμαρχος πολιτισμού, Νανά-Αθηνά Παμπουκίδου.

 

(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού)

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος σχετικά με τη συγκεκριμένη δράση:

«Τρίτη χρονιά που ο σύλλογος μας διοργανώνει υπό την αιγίδα του Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου την αναβίωση του εθίμου των «Μωμόερων» από τον Μορφωτικό-Λαογραφικό Σύλλογο Τετραλόφου, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά και κάθε χρόνο μας εκπλήσσει και μας χαροποιεί η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και η μεγάλη προθυμία των καταστημάτων.

Ευχαριστούμε θερμά προσωπικά τον Δήμαρχο, Κλεάνθη Μανδαλιανό που παρά το πολύ γεμάτο πρόγραμμα του, προσπάθησε και ήταν μαζί μας και μάλιστα συμμετείχε χωρίς ενδοιασμούς στα πειράγματα του «Διαβόλου» και του «Αστυνόμου» όπως και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νανά-Αθηνά Παμπουκίδου την οποία επίσης ευχαριστούμε.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει και στους μουσικούς μας, που μας διασκέδασαν στο χώρο του συλλόγου αφιλοκερδώς και είναι οι Πολυς Εφραιμιδης στο τραγούδι δάσκαλος της λύρας και χοράρχης της χορωδία μας, Τοπαλίδης Θοδωρής στη λύρα, Αλέξανδρος Αλεξιάδης στο τραγούδι, Γιωτα Παπαδοπουλου στο τραγούδι, Μελίνα Παπαδοπούλου στο τραγούδι
και τέλος ο Γιάννης Λαζαρίδης στο νταούλι.

Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς!

Και του χρόνου να ήμαστε όλοι γεροί να ανταμώσουμε!».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.