ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στην εκδήλωση για την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Αγία Βαρβάρα συμμετείχε ο «Φάρος»,
Στην εκδήλωση για την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Αγία Βαρβάρα συμμετείχε ο «Φάρος»,
(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)
19 Δεκ
0
Σχόλια

Στην εκδήλωση για την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Αγία Βαρβάρα συμμετείχε ο «Φάρος»,

Ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», με μεγάλη χαρά συμμετείχε το απόγευμα του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου 2022, στη γιορτή που διοργάνωσε ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας, στην πλατεία της πόλης, για να καλωσορίσει τα Χριστούγεννα, με το άναμα του δέντρου.

Με μια μουσικοχορευτική παράσταση ανέδειξε τα «Χριστούγεννα στον Πόντο». Τραγούδια, χοροί από τρεις γενιές Ποντίων και ευχές στην ποντιακή διάλεκτο από μικρές όμορφες ζουπουνοφόρες.

Την επιμέλεια της παρουσίασης του Συλλόγου είχε η πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος, Σοφία Σαββίδου, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων «Τέτοιες ημέρες, ο νους και ο λογισμός μας γυρίζει στα μέρη των προγόνων μας. Στην Αλησμόνητη Πατρίδα του Πόντου, όπου τα Χριστούγεννα ήταν αφιερωμένα στους ανθρώπους του σπιτιού και στην οικογένεια».

(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)

Στο μουσικό αυτό ταξίδι συμμετείχαν οι Σταύρος Σαββίδης (λύρα – τραγούδι), Γιώργος Κεμεντζετζίδης (κλάρινο), Κώστας Αθανασίου (νταούλι).

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ένα ποτάμι ζιπκαλίδων και ζουνοποφόρων κύλισε στους δρόμους της πόλης χορεύοντας και τραγουδώντας, στέλνοντας το μήνυμα «Καλά Χριστούγέννα με Υείαν και Ευλογίαν».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.