ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τα αποκαλυπτήρια του υπέροχου έργου «Πόντος-ξεριζωμός-Δικαίωμα στη μνήμη» πραγματοποίησε ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαϊδας (βίντεο)
Τα αποκαλυπτήρια του υπέροχου έργου «Πόντος-ξεριζωμός-Δικαίωμα στη μνήμη» πραγματοποίησε ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαϊδας (βίντεο)
(Φώτο : e-ptolemeos.gr)
14 Δεκ
0
Σχόλια

Τα αποκαλυπτήρια του υπέροχου έργου «Πόντος-ξεριζωμός-Δικαίωμα στη μνήμη» πραγματοποίησε ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαϊδας (βίντεο)

Τα αποκαλυπτήρια του υπέροχου έργου “Πόντος-ξεριζωμός-Δικαίωμα στη μνήμη” το οποίο φιλοτέχνησε και χορήγησε ο γλύπτης και ακούραστος εργάτης του Πόντου , Ιωάννης Σπυριδωνίδης , πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στις 11 Δεκεμβρίου 2022 κάτω από καταρρακτώδη βροχή στο κτήριο του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, υπό την αιγίδα του Δήμου Εορδαίας.


Τα αποκαλυπτήρια έκαναν ο Δήμαρχος Εορδαίας, ο πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου και φυσικά ο καλλιτέχνης του έργου.

Τα αποκαλυπτήρια ευλόγησαν ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης πατήρ Νικηφόρος μαζί με τον Πατήρ Θεόφιλο ενώ το παρών έδωσαν η βουλευτής της Ν.Δ. Παρασκευή Βρυζίδου, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καλλιόπη Βέττα, ο αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Τσιούμαρης, ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς και πολλοί αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Η  ολοκλήρωση των εργασιών και τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού μνημείου που αναφέρεται στον Πόντο, και το οποίο θα κοσμεί τον χώρο, έξω από το κτήριο του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας,- επί της 25ης Μαρτίου- δίνει επιτέλους ταυτότητα στο κτήριο του Συλλόγου, το οποίο λειτουργεί από το 2016, έχοντας στις προσόψεις του, την σπουδαία αρχιτεκτονική του Φροντιστηρίου της Τραπεζούντας κάτι που τόνισε στην ομιλία του και ο πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Αντώνης Μαυρίδης.

Η εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του γλυπτού μνημείου για τον Πόντο, συνοδεύτηκε μεταξύ άλλων και με τα εγκαίνια έκθεσης γλυπτικής του Ιωάννη Σπυριδωνίδη , στον χώρο του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας αι η οποία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 20/12 με το κοινό να μπορεί να την επισκέπτεται τα απογεύματα.
Στη συνέχεα είχαμε ποντιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του συλλόγου.

 

 

Πηγή : e-ptolemeos.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.