ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Άννα Παυλίδου: Μια υπερήφανη Πόντια στο διαγωνισμό Miss International 2022
Άννα Παυλίδου: Μια υπερήφανη Πόντια στο διαγωνισμό Miss International 2022
(Φωτο: Άννα Παυλίδου/Facebook)
13 Δεκ
0
Σχόλια

Άννα Παυλίδου: Μια υπερήφανη Πόντια στο διαγωνισμό Miss International 2022

Η Άννα Παυλίδου είχε κατακτήσει το τίτλο της Σταρ Ελλάς 2021 και σήμερα ( 13 Δεκεμβρίου 2022) διαγωνίζεται στο Τόκιο διεκδικώντας το τίτλο Miss International 2022.

Το χαρακτηριστικό είναι όμως ότι επέλεξε να φορέσει την παραδοσιακή ποντιακή φορεσιά, τιμώντας με αυτη την κίνηση την καταγωγή και τους προγόνους της.

Χθες μάλιστα, με ανάρτησή της στο facebook, κοινοποίησε μια φωτογραφία της με την ζουπούνα γράφοντας σχετικά:

«Αύριο (σήμερα 13/12) είναι ο μεγάλος τελικός και είμαι πολύ περήφανη που εκπροσωπώ τη χώρα μου ΕΛΛΑΔΑ. Αυτή είναι η εθνική μου φορεσιά, με το όνομα «ζουπούνα», και έχει την προέλευσή της από τη νότια πλευρά του Εύξεινου Πόντου.

Αυτό ήταν το μέρος από όπου έφυγαν οι πρόγονοί μου πριν έρθουν ως πρόσφυγες στη μητέρα Ελλάδα.

Φορούσαν αυτήν τη φορεσιά σε ειδικές περιπτώσεις –όπως γάμοι και βαπτίσεις–, αλλά τώρα φοριέται μόνο σε επετειακές εκδηλώσεις.

Είναι φτιαγμένη από συνδυασμό υφασμάτων όπως βαμβάκι, μετάξι, βελούδο και ζακάρ. Επέλεξα να φορέσω τη συγκεκριμένη εθνική φορεσιά γιατί θέλω να τιμήσω την ιδιαίτερη πατρίδα των προγόνων της οικογένειάς μου. Τέλος, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Παραδοσιακές Φορεσιές Ζερζελίδη που έφτιαξαν αυτή την καταπληκτική φορεσιά γι’ αυτή την ξεχωριστή στιγμή».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.