ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τα αποκαλυπτήρια μνημείου στο Άργος για το Εβραϊκό Ολοκαύτωμα και τη Γενοκτονία των Ποντίων
Τα αποκαλυπτήρια μνημείου στο Άργος για το Εβραϊκό Ολοκαύτωμα και τη Γενοκτονία των Ποντίων
(Φώτο: orthodoxianewsagency.gr)
09 Δεκ
0
Σχόλια

Τα αποκαλυπτήρια μνημείου στο Άργος για το Εβραϊκό Ολοκαύτωμα και τη Γενοκτονία των Ποντίων

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού του Εγκλήματος, ο Δήμος Άργους Μυκηνών διοργάνωσε στην πόλη του Άργους, τα αποκαλυπτήρια μνημείου αφιερωμένου στους Έλληνες θύματα του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, της Γενοκτονίας των Ποντίων και της Μικρασιατικής Καταστροφής παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε παρουσία του Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Ιωάννη Χρυσουλάκη, εκπροσώπων της Εβραϊκής κοινότητας καθώς και του δημάρχου Ναζαρέτ από το Ισραήλ και άλλων προσωπικοτήτων της Ελληνικής διπλωματίας, και ολοκληρώθηκε με επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Δημοκρατίας όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου.


O Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου απένειμε μετάλλια και αναμνηστικές πλακέτες σε εκπροσώπους Ποντίων, Εβραίων και Μικρασιατών, ενώ κατά την διάρκεια των αποκαλυπτηρίων του μνημείου ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου είναι φόρος τιμής στα Θύματα των Ελλήνων Ποντίων, Εβραίων, Μικρασιατών και με την πράξη αυτή ο Δήμος Άργους Μυκηναίων δίνει βαρύτητα για να παραμείνουν ζωντανά στη μνήμη όλων τα αποτρόπαια εγκλήματα ώστε να μην επαναληφθούν. Λαός χωρίς μνήμη δεν έχει μέλλον!”.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός, και Α. Πουλάς, ο βουλευτής Αρκαδίας Κ. Βλάσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δ. Σχοινοχωρίτης, ο Δήμαρχος Ναζαρέτ, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ελλήνων Εβραίων και εκπροσώπων από το Ισραήλ, Πολιτιστικών Συλλόγων και απλός κόσμος. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, ενώ παρευρέθηκαν και τα στελέχη της Ν.Δ. Ε. Παναγιωτοπούλου και Σόνια Τάνταρου – Κρίγγου.

 

Πηγή :https://www.orthodoxianewsagency.gr/mitropolitiko_ergo/%CE%B9-%CE%BC-%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CF%82/ta-apokalyptiria-mnimeiou-sto-argos-gia-to-evraiko-olokaytoma-kai-ti-genoktonia-ton-pontion/?fbclid=IwAR3noP1-2xZs_QaRB53VDMN5qelvvHMLiSQOOZb_jHcUiNdRXvVDEaj0WDc

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.