ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Όλα έτοιμα για τη διημερίδα της «Τραπεζούντας» Φυλής με τίτλο: «Μελετώντας το Καρς»
Όλα έτοιμα για τη διημερίδα της «Τραπεζούντας» Φυλής με τίτλο: «Μελετώντας το Καρς»
dihmerida trapezounta fylis
09 Δεκ
0
Σχόλια

Όλα έτοιμα για τη διημερίδα της «Τραπεζούντας» Φυλής με τίτλο: «Μελετώντας το Καρς»

Έφτασε το διήμερο αφιερωμένο στην περιοχή του Καρς από τον Καλλιτεχνικό Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα».

Συγκεκριμένα το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022, θα διεξαχθεί η 3η διημερίδα του Συλλόγου με τίτλο,
«Μελετώντας το Καρς» στην αίθουσα «Νίκος Σαββουλίδης» της Πολιτιστικής Στέγης Ποντιακού Ελληνισμού «Η Τραπεζούντα» στα Άνω Λιόσια.

Στη διημερίδα θα συμμετέχουν αξιόλογοι εισηγητές, οι οποίοι θα μεταλλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους στους συμμετέχοντες.

Η διημερίδα έχει χωριστεί σε θεωρητικό και πρακτικό κομμάτι, με το πρώτο να διεξάγεται το Σάββατο και το δεύτερο την Κυριακή.

Συγκεκριμένα το Σάββατο στις 18:30 η διημερίδα θα είναι αφιερωμένη στο θεωρητικό επίπεδο με εισηγητές τους:

  • Πετρόπουλο Ηλία (Καθηγητής – Πρόεδρος ΔΠΘ, Τμήμα Γλωσσολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών), Θέμα εισήγησης: Σο Καρς τεμέτερον
  • Μωυσίδη Κυριάκο (Ερευνητής, Δάσκαλος και Ερμηνευτής του Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού), Θέμα εισήγησης: Οι χοροί των Ελλήνων του Καρς και οι συγγένειές τους με τους χορούς του Πόντου
  • Αμαραντίδη Γιάννη (Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μελέτης Παραδοσιακών Χορών «ΚΥΚΛΟΣ» και Ενδυματολογικός Σύμβουλος), Θέμα εισήγησης: Η γυναικεία φορεσιά του Καρς στις αρχές του 20ου αιώνα
  • Σιώπη Μιχάλη (Μουσικολόγος, Οργανοπαίκτης και Καθηγητής Μουσικής με ειδίκευση στο παραδοσιακό κλαρίνο), Θέμα εισήγησης: «Καρσλίδικα», από το Καρς και τον Καύκασο στην Ελλάδα του σήμερα.

Την Κυριακή στις 10:30 θα γίνει το πρακτικό κομμάτι της διημερίδας, όπου θα παρουσιαστούν χοροί της περιοχής του Καρς από τους Ζουρνατζίδη Νικόλαο και Μωυσίδη Κυριάκο, ενώ μουσικά θα συνοδεύσουν οι Σιώπης Μιχάλης, Κουλαξουζίδης Γεώργιος και Κουλαξουζίδης Νίκος.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.