ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Μαύρο δάκρυ» από τα γέλια στην πρεμιέρα της μαύρης κωμωδίας «Το χροναίο τη Λαζίκα» (φωτό)
«Μαύρο δάκρυ» από τα γέλια στην πρεμιέρα της μαύρης κωμωδίας «Το χροναίο τη Λαζίκα» (φωτό)
(Φωτ.: Μαρία Λέμπεντεβα)
02 Δεκ
0
Σχόλια

«Μαύρο δάκρυ» από τα γέλια στην πρεμιέρα της μαύρης κωμωδίας «Το χροναίο τη Λαζίκα» (φωτό)

Όταν υπάρχει κωμωδία με την υπογραφή του πιο πολυβραβευμένου συγγραφέα της Ένωσης Ελλήνων Καλλιτεχνών Ιωάννη Κοσμίδη, ξέρεις ότι θα χρειαστείς μαντήλι μαζί σου για να την παρακολουθήσεις.

Ευτυχώς οι περισσότεροι που ήταν στην κατάμεστη αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Αχαρνών και Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης», παρακολούθησαν την πρεμιέρα της μαύρης κωμωδίας Το χροναίο τη Λαζίκα, την περασμένη Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, χωρίς άγχος για το που θα σκουπίσουν τα δάκρυα από τα γέλια τους.

Η αίθουσα είχε γεμίσει από αρκετά νωρίς σαν να περίμεναν καιρό να απολαύσουν ακόμη μια θεατρική παράσταση από τον αγαπημένο τους συγγραφέα καθώς «αυτή η σχέση κρατάει χρόνια» όπως λέει και ο σοφός λαός με αποτέλεσμα να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση της έναρξης.

Τον κόσμο καλωσόρισε η γραμματέας του «Καπετάν Ευκλείδη» Αναστασία Σαχσανίδου η οποία και τον ευχαρίστησε για την στήριξη σε κάθε εκδήλωση της Λέσχης και όχι μόνο. Το λόγο μετά πήρε ο συγγραφέας και πρόεδρος του Πολιτιστικού Φορέα Ποντίων Καλλιθέας «Θέατρο Πόντου», Ιωάννης Κοσμίδης ο οποίος ανέφερε κάποια στοιχεία για την παράσταση.

Μετά ήταν η σειρά της θαετρικής ομάδας του «Θέατρου Πόντου» να χαρίσει άφθονο γέλιο σε όλους και όλες ανεξαρτήτου ηλικίας. Η παράσταση —όπως και κάθε παράσταση του κ. Κοσμίδη— είναι αμιγώς στην ποντιακή διάλεκτο. Αυτό όμως δεν ήταν πρόβλημα για κανένα παιδί που παρευρέθηκε καθώς όλα πλέον καταλαβαίνουν την ποντιακή διάλεκτο κάτι το οποίο είναι αξιέπαινο για τους γόνεις όλων αυτών των παιδιών.

Δεν θα γράψουμε κάτι περισσότερο για το έργο πέρα του ότι είναι μια νέα παράσταση, με πολλά μυστικά και άφθονο γέλιο, έτοιμη να χαρίσει στιγμές ευφορίας και χαράς στους παρευρισκομένους. Μια παράσταση που αξίχει να την παρακολουθήσετε τουλάχιστον μια φορά.

Η επόμενη παράσταση της θεατρικής ομάδας του «Θέατρου Πόντου» είναι την Κυριακή 04 Δεκεμβρίου 2022, στις 19:00, στο Θέατρο Πολιτών Δήμου Περιστερίου, σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Περιστερίου.

Στην παράσταση λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί : Κουσίδης Νίκος – Σπυριδόπουλος Κωνσταντίνος – Λαζαρίδου Βασιλική – Παπαδοπούλου Ελένη – Κελίδης Αλέξανδρος – Ιωαννίδου Θεοδώρα – Ποτουρίδου Μαρία.

Χορηγός επικοινωνίας είναι το ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr

Κείμενο: Πέτρος Παναγιωτόπουλος, φωτογραφίες: Μαρία Λέμπεντεβα

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.