ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με μεγάλη επιτυχία το «Αντάμωμα» του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»
Με μεγάλη επιτυχία το «Αντάμωμα» του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»
(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)
01 Δεκ
0
Σχόλια

Με μεγάλη επιτυχία το «Αντάμωμα» του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»

Βραδιά αντάμωσης διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022. Η αίθουσα μεταμορφώθηκε, φωτίστηκε ειδικά και γέμισε με μέλη και φίλους τουΣυλλόγου. Μια βραδιά γεμάτη χορό, τραγούδι, με ποντιακό γλέντι και όχι μόνο.

Η έναρξη έγινε με το καλωσόρισμα της προέδρου και χοροδιδασκάλου, Σοφίας Σαββίδου, η οποία ανέφερε «Όλοι έχουμε ανάγκη από ένα ζεστό και ουσιαστικό αντάμωμα, γι’αυτό με μεγάλη χαρά, ανοίξαμε τις πόρτες και πάνω από όλα την αγκαλιά του Συλλόγου. Είμαστε πάρα πολλοί σήμερα, αλλά η έκφραση «όλοι οι καλοί χωράνε» μας αντιπροσωπεύει απόλυτα».

Οχτώ μικρά παιδιά 5ης γενιάς Ποντίων συστήθηκαν και είπαν στην ποντιακή διάλεκτο, γιατί έρχονται στο Σύλλογο και πως βλέπουν τον Πόντο με τα δικά τους μάτια. Αυτά τα παιδιά είναι η συνέχεια… και ελπίζουμε να μη ξεχάσουν ποτέ τις ρίζες και την καταγωγή τους στο πέρασμα των χρόνων.

Ακολούθησαν τα χορευτικά τμήματα, αυτή τη φορά μόνο των μικρών παιδιών και των ενηλίκων, οι οποίοι σχημάτισαν κύκλους, σύμβολο ισότητας και σύμπνοιας μεταξύ τους και χόρεψαν με πάθος και ζωντάνια κερδίζοντας το χειροκρότημα.

Στη συνέχεια τα χέρια ενώθηκαν και το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι μουσικοί που συμμετείχαν στη συγκεκριμένηεκδήλωση ήταν: ο Σταύρος Σαββίδης (τραγούδι) με την ορχήστρα του, Γιώργος Κυριακίδης (λύρα), Κώστας Φουλίδης (πλήκτρα), Γιάννης Κεμεντζετζίδης (τύμπανα), Κώστας Αθανασίου (νταούλι) και η έκπληξη της βραδιάς ο Γιώργος Κεμεντζετζίδης με το κλαρίνο. Επίσης συμμετείχε και ο D.J set party 4you, Γιώργος Χρονάκης.

Ο φωτισμός και ο ήχος είχαν επιμεληθεί από τον Νίκο Πιλίδη.

Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετικά ευχάριστη, ζεστή και αδελφική. Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι ο κόσμος έχει ανάγκη μια ανάσα ζωής σ’αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε.

Στο Αντάμωμα έδωσαν το παρών οι βουλευτές Νάντια Γιαννακοπούλου, Χαρά Καφαντάρη, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Ξανθόπουλος και Γιάννης Πουλάκης, ο δημοτικός σύμβουλος – επικεφαλής παράταξης «Δυνατή Πόλη» Μιχάλης Γιάγκας, ο αντιπρόεδρος Σ.Πο.Σ Νοτίου Ελλάδας και Νήσων, Φάνης Κοντοχρήστος, οι υποψήφιοι βουλευτές Μιχάλης Καρχιμάκης, Άρης Σπίνος, Γιάννης Ορφανίδης και εκπρόσωποι των αδελφών σωματείων Χαϊδαρίου, Περιστερίου, Αιγάλεω, Μπαμπαλιού Αιτωλοακαρνανίας και Ερέτριας.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.