ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Η αντίδραση της ΕΠΟΝΑ για τη δημιουργία Κέντρου «Μακεδονικής Γλώσσας» στην Φλώρινα
Η αντίδραση της ΕΠΟΝΑ για τη δημιουργία Κέντρου «Μακεδονικής Γλώσσας» στην Φλώρινα
(Φωτ.: epona.gr)
30 Νοέ
0
Σχόλια

Η αντίδραση της ΕΠΟΝΑ για τη δημιουργία Κέντρου «Μακεδονικής Γλώσσας» στην Φλώρινα

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευση της για τη δημιουργία Κέντρου «Μακεδονικής Γλώσσας» με σφραγίδα της ελληνικής δικαιοσύνης, εξέδωσε η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συμφωνία των Πρεσπών (ΣτΠ), Άρθρο 1.3.γ: «Η επίσημη γλώσσα του Δεύτερου Μέρους θα είναι η «Μακεδονική γλώσσα», όπως αναγνωρίσθηκε από την Τρίτη Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Τυποποίηση των Γεωγραφικών Ονομάτων, που
διεξήχθη στην Αθήνα το 1977, και περιγράφεται στο Άρθρο 7 (3) και (4) της παρούσας Συμφωνίας».

Αυτό που κάποτε φάνταζε αδιανόητο έγινε πραγματικότητα. Συστάθηκε «Κέντρο “Μακεδονικής” Γλώσσας» στη Φλώρινα και σαφώς επικυρώθηκε από το Πρωτοδικείο της περιοχής, μιας και η «Μακεδονική» είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη γλώσσα, έπειτα από τη σύναψη της ΣτΠ.

Κάποιοι σίγουρα θα προσπαθούν να μας πείσουν ότι έπαψαν οι αλυτρωτικές διαθέσεις των γειτόνων από την ημέρα που η Συμφωνία επικυρώθηκε.
Ωστόσο, ποιος ο λόγος δημιουργίας ενός τέτοιου «Κέντρου Διδασκαλίας» στη Φλώρινα;
Πώς να μη συνδεθεί με τα αφηγήματα του παρελθόντος περί «μακεδονικής» μειονότητας;

Από την πρώτη ημέρα που έγινε γνωστή η πρόθεση για σύναψη συμφωνίας αντιταχθήκαμε σθεναρά ως Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής. Μαζί με εκατομμύρια Έλληνες, στιγματιστήκαμε ως ακροδεξιοί, ως «ετερόκλητοι όχλοι» (ακριβής έκφραση που χρησιμοποιήθηκε από τον άνθρωπο που κατείχε το αξίωμα του Έλληνα Πρωθυπουργού το 2018), ως άτομα που συμμετέχουν σε «ακροδεξιές παράτες».

Για άλλη μια φορά, θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους αυτούς που κατέστησαν όμηρο τη χώρα στο διηνεκές, μέσα από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, δίχως να δώσουν το δικαίωμα απόφασης στην ελληνική κοινωνία, αλλά αντιθέτως προσπάθησαν να ενσπείρουν το διχασμό ανάμεσα στους Έλληνες πολίτες, ότι φέρουν ακέραια την ευθύνη για αυτή την ντροπιαστική ημέρα και όσες θα ακολουθήσουν. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα τους καταγράψει στις πιο μελανές σελίδες του».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.