ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το Καρς για δυο μέρες «φέρνει» στην Πολιτιστική Στέγη της η «Τραπεζούντα» Φυλής
Το Καρς για δυο μέρες «φέρνει» στην Πολιτιστική Στέγη της η «Τραπεζούντα» Φυλής
29 Νοέ
0
Σχόλια

Το Καρς για δυο μέρες «φέρνει» στην Πολιτιστική Στέγη της η «Τραπεζούντα» Φυλής

Το Καρς για ένα διήμερο φέρνει στην αίθουσα «Νίκος Σαββουλίδης» της Πολιτιστικής Στέγης Ποντιακού Ελληνισμού «Η Τραπεζούντα» στα Άνω Λιόσια ο Καλλιτεχνικός Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα». Συγκεκριμένα το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022, στον χώρο θα γίνει διημερίδα για τη συγκεκριμένη περιοχή, μέσα από εισηγήσεις διαφόρων ομιλητών.

Η διημερίδα έχει χωριστεί σε θεωρητικό και πρακτικό κομμάτι, με το πρώτο να διεξάγεται το Σάββατο και το δεύτερο την Κυριακή.

Συγκεκριμένα το Σάββατο στις 18:30 η διημερίδα θα είναι αφιερωμένη στο θεωρητικό επίπεδο με εισηγητές τους:

  • Πετρόπουλο Ηλία (Καθηγητής – Πρόεδρος ΔΠΘ, Τμήμα Γλωσσολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών), Θέμα εισήγησης: Σο Καρς τεμέτερον
  • Μωυσίδη Κυριάκο (Ερευνητής, Δάσκαλος και Ερμηνευτής του Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού), Θέμα εισήγησης: Οι χοροί των Ελλήνων του Καρς και οι συγγένειές τους με τους χορούς του Πόντου
  • Αμαραντίδη Γιάννη (Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μελέτης Παραδοσιακών Χορών «ΚΥΚΛΟΣ» και Ενδυματολογικός Σύμβουλος), Θέμα εισήγησης: Η γυναικεία φορεσιά του Καρς στις αρχές του 20ου αιώνα
  • Σιώπη Μιχάλη (Μουσικολόγος, Οργανοπαίκτης και Καθηγητής Μουσικής με ειδίκευση στο παραδοσιακό κλαρίνο), Θέμα εισήγησης: «Καρσλίδικα», από το Καρς και τον Καύκασο στην Ελλάδα του σήμερα.

Την Κυριακή στις 10:30 θα γίνει το πρακτικό κομμάτι της διημερίδας, όπου θα παρουσιαστούν χοροί της περιοχής του Καρς από τους Ζουρνατζίδη Νικόλαο και Μωυσίδη Κυριάκο, ενώ μουσικά θα συνοδεύσουν οι Σιώπης Μιχάλης, Κουλαξουζίδης Γεώργιος και Κουλαξουζίδης Νίκος.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Κυριακή 04 Δεκεμβρίου 2022. Η διημερίδα ενδείκνυται για άτομα απο 16 ετών κ άνω.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να επισκεφτεί τη σελίδα του Συλλόγου (Σύλλογος Ποντίων Φυλής Τραπεζούντα), να αποστείλει e-mail στο trapezounta1982@hotmail.com ή στο τηλέφωνο 210 2475449.

Ώρες γραμματείας:

Σάββατο 12:00 – 16:00
Κυριακή 12:00- 16:00
Δευτέρα 17:00- 20:00

Χορηγός επικοινωνίας είναι το ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.