ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στην εκδηλωση «Η μουσική του Πόντου. Λυράρηδες του Πόντου» θα συμμετάσχουν οι «Αργοναύται- Κομνηνοί»
Στην εκδηλωση «Η μουσική του Πόντου. Λυράρηδες του Πόντου» θα συμμετάσχουν οι «Αργοναύται- Κομνηνοί»
25 Νοέ
0
Σχόλια

Στην εκδηλωση «Η μουσική του Πόντου. Λυράρηδες του Πόντου» θα συμμετάσχουν οι «Αργοναύται- Κομνηνοί»

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών διοργανώνουν μια βραδιά ιστορίας, μουσικής και χορών του Πόντου, με τίτλο «Η μουσική του Πόντου. Λυράρηδες του Πόντου», στο πλαίσιο του κύκλου παράλληλων εκδηλώσεων στο πάλκο της έκθεσης «ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ»!… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του 1922.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 στις 19:00, στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, θα συμμετάσχει με το χορευτικό του συγκρότημα ο Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται- Κομνηνοί».

Για τη μουσική και τους λυράρηδες του Πόντου θα μιλήσει ο Γιάννης Τσανασίδης, καθηγητής Μουσικής, υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Οι Χρήστος Ναβροζίδης στη λύρα και στο τραγούδι και Νίκος Κουλαξουζίδης στο  αγγείο και στο νταούλι θα παίξουν τα εξής τραγούδια: «Ακρίτας όντες έλαμνεν» (ακριτικό), «Του Ήλ’ το κάστρον» (παραλογή), «’Πάρθεν η Ρωμανία» (ιστορικό), «Κορτσόπον λάλ’ με», «Μοιρολόι», «Τίκ’ τουλουμί».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.