ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σε εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή συμμετείχε η «Τραπεζούντα» Φυλής
Σε εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή συμμετείχε η «Τραπεζούντα» Φυλής
24 Νοέ
0
Σχόλια

Σε εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή συμμετείχε η «Τραπεζούντα» Φυλής

Σε εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής συμμετείχε, τη Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022, στην πλατεία Συντάγματος, ο Καλλιτεχνικός Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος, σε συνεργασία με το Δήμο Νεάπολης-Συκεών, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποντιακού Ελληνισμού και το Ίδρυμα «Δεν Λησμονώ-Γεώργιος Καραμάνος».

Στα πλαίσια της συγκεκριμένης δράσης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σταθμού Μετρό Συντάγματος υπάρχει μια έκθεση με φωτογραφικό υλικό από τα μαύρα εκείνα χρόνια των διωγμών, που σίγουρα αξίζει κανείς να την επισκεφθεί. Στην έκθεση, μέσω φωτογραφιών, παρουσιάζονται τρεις τραγωδίες, η Μικρασιατική Καταστροφή, η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, καθώς και η τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Όποιος ενδιαφέρεται να δει τη συγκεκριμένη έκθεση, μπορεί να την επισκεφθεί μέχρι και τη Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

Στα πλαίσια,λοιπόν, του προγράμματος της εκδήλωσης αυτής παρουσιάστηκαν χοροί από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Κύπρο.

Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου της
«Τραπεζούντας», παρουσίασε χορούς του Πόντου, εισπράτωντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Οι χοροί που χόρεψαν ήταν:

  1. Τσουρτούγουζους
  2. Σερανίτσα
  3. Σέρρα
  4. Τεκ καϊτε

Στη λύρα συνόδευσε τους χορευτές ο Γιώργος Κουλαξουζίδης και στο νταούλι ο Φίλιππος Παρχαρίδης. Χοροδιδασκάλα του Συλλόγου είναι η Σοφία Δαμιανίδου-Σαββουλίδου.

Το πρόγραμμα παρουσίαζε ο ηθοποιός, Λάζος Τερζάς.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.