ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «ΧΩΜΑΝ ΤΕΜΟΝ»: Ένα αφιέρωμα στον Ποντιακό Ελληνισμό
«ΧΩΜΑΝ ΤΕΜΟΝ»: Ένα αφιέρωμα στον Ποντιακό Ελληνισμό
(Φωτο: Πολιτιστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης)
23 Νοέ
0
Σχόλια

«ΧΩΜΑΝ ΤΕΜΟΝ»: Ένα αφιέρωμα στον Ποντιακό Ελληνισμό

Ένα αφιέρωμα στον Ποντιακό Ελληνισμό πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, στο αμφιθέατρο Φρίξος Παπαχρηστίδης, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Παγγαίου.

Με χειμαρρώδη λόγο ο φιλόλογος, Ρωμανίδης Ιωάννης ταξίδευσε ιστορικά τους θεατές από την αρχαιότητα και την ανάπτυξη του ελληνισμού στον Πόντο, μέχρι τις μαύρες μέρες της γενοκτονίας.

Η παραδοσιακή χορωδία του Συλλόγου με χοράρχη τον Ιωαννίδη Χρυσοβαλάντη, παρουσίασε ποντιακά τραγούδια, ενώ μάγεψε με τη φωνή του ο Πόντιος τραγουδιστής, Δημαρίδης Γιώργος.

Το σχήμα συνοδέψαν με ποντιακή λύρα οι Μπατάκογλου Μίλτος, Ναλμπάντης Βασίλης και Τσάνινος Άκης, ενώ στα κρουστά ο Ντινούδης Στυλιανός. Σε ρόλο αφηγητή ήταν ο Βεργόπουλος Βασίλης, ο οποίος με ποιητικό λόγο παρουσίασε τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Το αφιέρωμα τελείωσε με τον Πυρρίχιο που χόρεψαν οι χορευτές Χατζημιχαηλίδης Κώστας ,Προβατίδης Ανέστης και Χατζηλιάδης Δήμος από τον Μορφωτικό Σύλλογο Κοκκινοχώματος.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.