ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή συμμετείχε η Ένωση Ποντίων Χαλανδρίου «Ο Ακρίτας»
Σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή συμμετείχε η Ένωση Ποντίων Χαλανδρίου «Ο Ακρίτας»
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Χαλανδρίου «Ο Ακρίτας»)
21 Νοέ
0
Σχόλια

Σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή συμμετείχε η Ένωση Ποντίων Χαλανδρίου «Ο Ακρίτας»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 2ου Λυκείου Χαλανδρίου για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής συμμετείχε, με ένα τμήμα του χορευτικού της, η Ένωση Ποντίων Χαλανδρίου «Ο Ακρίτας».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου ΓΕΛ Χαλανδρίου.

Πριν την παρουσίαση των ποντιακών χορών, απεύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Χαλανδρίου, Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο οποίος έκανε αναφορά για την ιστορία του Πόντου, τη Γενοκτονία, αλλά και την προσωπική του εμπειρία από τα ταξίδια του στον Πόντο. Για τον συναίσθημα και τον πόνο για την πατρίδας μας.

Στη συνέχεια το χορευτικό του Συλλόγου ανέλαβε δράση με μεγάλη επιτυχία και μεγάλο ενθουσιασμό από την κατάμεστη αίθουσα.

Στην αίθουσα υπήρχε μοναδική έκθεση κειμηλίων από τη Μικρά Ασία, τα οποία παραχωρήθηκαν από το Σύλλογο Μικρασιατών Χαλανδρίου «Οι Ρίζες».

Η συγκεκριμένη έκθεση, η οποία διαθέτει σπάνια κομμάτια, θα λειτουργεί για δέκα ημέρες στο χώρο και συγκεκριμένα Δευτέρα με Παρασκευή, αρχή γενομένης από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, από τις 19:30 έως τις 20:30.

Η έκθεση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Μικρασιατών Χαλανδρίου «Οι Ρίζες», είναι στη διάθεση κάθε σχολείου στην Ελλάδα, Δήμου ή Συλλόγου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.