ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Μέλη της θεατρικής ομάδας του «Φάρου» Αγίας Βαρβάρας έλαβαν μέρος στο «Κόκκινο Ποτάμι»
Μέλη της θεατρικής ομάδας του «Φάρου» Αγίας Βαρβάρας έλαβαν μέρος στο «Κόκκινο Ποτάμι»
(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»
16 Νοέ
0
Σχόλια

Μέλη της θεατρικής ομάδας του «Φάρου» Αγίας Βαρβάρας έλαβαν μέρος στο «Κόκκινο Ποτάμι»

Ως μοιρολογίστρες συμμετείχαν δύο μέλη της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» στη σειρά «Κόκκινο Ποτάμι». Συγκεκριμένα οι Όλγα και Τατιάνα Σαββίδου αναβίωσαν το έθιμο των προγόνων μας, «το μόνασμαν», την ολονυχτία, δηλαδή, του νεκρού.

Η πρόεδρος και χοροδιδασκάλα του Συλλόγου, Σοφία Σαββίδου, ανακοίνωσε σχετικά με τη συμμετοχή των μελών του Συλλόγου στη σειρά:

«Βρεθήκαμε σ’ ένα ακόμα γύρισμα της τηλεοπτικής σειράς «Κόκκινο Ποτάμι η συνέχεια» όπου μέλη της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» (Όλγα και Τατιάνα Σαββίδου), συμμετείχαν ως «μοιρολογίστρες», αναβιώνοντας έθιμο των προγόνων μας, «το μόνασμαν», την ολονυχτία του νεκρού.

Οι μοιρολογίστρες του Συλλόγου μας, με σεβασμό κάθισαν δίπλα στον νεκρό και σε στίχους του Κυριάκου Σαχανίδη (Συγγραφέας της Ποντιακής Διαλέκτου), αναφέρθηκαν στην ζωή του, τι άφησε στην επίγεια ζωή και τι του εύχονται στο ταξίδι του».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.