ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Αντίδραση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για τις δηλώσεις του Κώστα Μπακογιάννη και του Εκρέμ Ιμάμογλου
Αντίδραση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για τις δηλώσεις του Κώστα Μπακογιάννη και του Εκρέμ Ιμάμογλου
14 Νοέ
0
Σχόλια

Αντίδραση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για τις δηλώσεις του Κώστα Μπακογιάννη και του Εκρέμ Ιμάμογλου

Δελτίο τύπου εξέδωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος αντιδρώντας στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος κατά τη διάρκεια εγκαινίων πάρκου στην Κωνσταντινούπολη, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Σήμερα, επιλέγουμε να ακολουθήσουμε ένα διαφορετικό μονοπάτι. Όχι εκείνο του φόβου, του εξτρεμισμού και της διχόνοιας, αλλά της ελπίδας, της μετριοπάθειας και της ενότητας. Βαδίζουμε στο μονοπάτι που χάραξαν ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, όταν το 1934, μετά από χρόνια βίας και αιματοχυσίας, ο Βενιζέλος πρότεινε να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στον Ατατούρκ. Επιλέγουμε την ειρήνη και τη φιλία. Συνειδητά. Ξεκάθαρα».

Αναλυτικά το δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΠΟΕ:

«Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το κατάπτυστο συμβάν στο τελωνείο της Σμύρνης, στήριξε και υπερασπίστηκε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, όπως φαίνεται και στο δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας μας, με αρ. πρωτ. 11.197/07-11-2022.

Στη συνέχεια όμως, ενημερωθήκαμε για τις δηλώσεις του κ. Κώστα Μπακογιάννη και του κ. Εκρέμ Ιμάμογλου για το ίδιο γεγονός. Με έκπληξη και απέραντη δυσφορία, ακούσαμε τον Δήμαρχο Αθηναίων να επαινεί και να προβάλλει ως φωτεινό παράδειγμα το ιστορικό ατόπημα του Ελευθέριου Βενιζέλου, αναφορικά με την πρόταση του για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στον σφαγέα τριών χριστιανικών κοινοτήτων της Μικράς Ασίας, Μουσταφά Κεμάλ.

Η Ομοσπονδία μας εκφράζει τους πόθους και διεκδικεί τα αιτήματα των απογόνων όσων δεν γενοκτονήθηκαν από τα στίφη του Κεμάλ. Αγωνιζόμαστε για την Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων που σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και εκτελέστηκε από τους Νεότουρκους του «υποψηφίου Νομπελίστα».

Τέτοιου είδους δηλώσεις, από τον πρώτο τη τάξει Δήμαρχο της Ελλάδας, δημιουργεί συγχύσεις και εύλογα ερωτηματικά ως προς τους επιδιωκόμενους σκοπούς. Γεμίζει με αγανάκτηση τους Έλληνες προσφυγικής καταγωγής, που φέτος τιμούν, υπό την αιγίδα της Πολιτείας, τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Καλούμε τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, να ανακαλέσει την επίμαχη διατύπωση του και όλους τους πολιτικούς της χώρας μας, να τιμούν την Εθνική όσο και την προσωπική τους αξιοπρέπεια, γιατί δεν γίνεται να προσέρχονται στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργανώνει η Ομοσπονδία μας και να καταθέτουν στεφάνια βγάζοντας πύρινους λόγους, ενώ την επομένη υμνούν τον σφαγέα των προγόνων μας.

 

Με εκτίμηση, για το ΔΣ,

O πρόεδρος,  Γεώργιος Βαρυθυμιάδης

H γενική γραμματέας,  Αθηνά Σωτηριάδου».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.