ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 8ο φεστιβάλ παιδικών παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων στην Ξάνθη
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 8ο φεστιβάλ παιδικών παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων στην Ξάνθη
(Φωτο: xanthinews.gr)
09 Νοέ
0
Σχόλια

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 8ο φεστιβάλ παιδικών παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων στην Ξάνθη

Επιτυχημένο ήταν το 8ο φεστιβάλ παιδικών παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων που διεξήχθη στην Ξάνθη και συγκεκριμένα στο δημοτικό αμφιθέατρο της πόλης, στις 05 και 06 Νοεμβρίου 2022, με τίτλο «Όταν τα παιδιά χορεύουν υπάρχει ελπίδα».

Στην εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Ξάνθης και το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, με την υποστήριξη του Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης, συμμετείχαν συνολικά 9 χορευτικά συγκροτήματα, τα οποία ήταν η Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής Νάουσας, ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης, ο Σύλλογος Μικρασιατών Νομού Ξάνθης, ο Σύλλογος Θρακιωτών Επαρχίας Νέστου, ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Καρδίτσας «Καλλίχορος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δυτικής Θεσσαλονίκης «Πήγασσος», ο Μορφωτικός, Χορευτικός, Λαοφραγικός Όμιλος Ιωαννίνων και ο Εκπολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «Τα Δίδυμα Τείχη».

Στο πρόγραμμα ήταν να παρευρεθεί και το «The Carpati Ensemble» από την πόλη Campulung της Ρουμανίας, κάτι που δυστυχώς, όμως, δεν κατέστη ευφικτό, με το σύλλογο της Ρουμανίας, όμως, να δίνει υπόσχεση για παρουσία στο επόμενο φεστιβάλ.

Ο χώρος του δημοτικού αμφιθέατρου γέμισε με μουσική, χορό και τραγούδι από πολλές γωνιές της χώρας μας, δίνοντας ελπίδα πως η νέα γενιά είναι κοντά στην παράδοση και τη διατηρεί. Άλλωστε σκοπός του φεστιβάλ ήταν να υπενθυμίσει ότι η νέα γενιά και η παράδοση αποτελούν βασικά στοιχεία της εθνικής μας ταυτότητας και είναι απαραίτητο να τα διατηρήσουμε αναλλοίωτα.

Ο δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, σε ένα σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε καλωσόρισε τόσο τους μικρούς χορευτές, όσο και τον κόσμο που έδωσε το παρών στην εκδήλωση, επισημαίνοντας ότι η παράδοση αποτελεί τη σύνδεση μεταξύ των γενιών, συμβάλει στη διατήρηση της πολιτισμικής ταυτότητας, ενώ παράλληλα, καλλιεργεί και ενισχύει τον σεβασμό στις διαφορετικές κουλτούρες και καθορίζει το παρόν και το μέλλον ενός τόπου. Επιπλέον πρόσθεσε πως «Οι ρίζες των ανθρώπων συνυπάρχουν μέσα στη σύγχρονη κοινωνία γιατί είναι βαθιές, συνδεδεμένες με τον ίδιο τον άνθρωπο».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.