ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Φεστιβάλ παιδικών παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων θα διεξαχθεί στην Ξάνθη
Φεστιβάλ παιδικών παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων θα διεξαχθεί στην Ξάνθη
04 Νοέ
0
Σχόλια

Φεστιβάλ παιδικών παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων θα διεξαχθεί στην Ξάνθη

Το Σαββατοκύριακο 05 και 06 Νοεμβρίου 2022 θα διεξαχθεί το 8ο φεστιβάλ παιδικών παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων με τίτλο «Όταν τα παιδιά χορεύουν υπάρχει ελπίδα», στο δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης.

Η εκδήλωση, στην οποία θα συμμετέχουν συνολικά 10 χορευτικά συγκροτήματα, είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 18:00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Το φεστιβάλ το διοργανώνει ο Δήμος Ξάνθης και το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, με την υποστήριξη του Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης.

Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος: η Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής Νάουσας, ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης, ο Σύλλογος Μικρασιατών Νομού Ξάνθης, το «The Carpati Ensemble» από την πόλη Campulung της Ρουμανίας, ο Σύλλογος Θρακιωτών Επαρχίας Νέστου, ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Καρδίτσας «Καλλίχορος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δυτικής Θεσσαλονίκης «Πήγασσος», ο Μορφωτικός, Χορευτικός, Λαοφραγικός Όμιλος Ιωαννίνων και ο Εκπολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «Τα Δίδυμα Τείχη».

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να υπενθυμίσει ότι η νέα γενιά και η παράδοση αποτελούν βασικά στοιχεία της εθνικής μας ταυτότητας και είναι απαραίτητο να τα διατηρήσουμε αναλλοίωτα.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.