ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τοπάλ Οσμάν στον Κεμάλ: «Θα πνίξω τους Πόντιους Ρωμιούς σαν τις σφήκες»
Τοπάλ Οσμάν στον Κεμάλ: «Θα πνίξω τους Πόντιους Ρωμιούς σαν τις σφήκες»
19 Μάι
0
Σχόλια

Τοπάλ Οσμάν στον Κεμάλ: «Θα πνίξω τους Πόντιους Ρωμιούς σαν τις σφήκες»

Η 19η Μαϊου είναι η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας 353.000 Ελλήνων του Πόντου. Τότε ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα και ξεκινά τη δεύτερη και σκληρότερη φάση της Γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων.

H συνομιλία των πρωτεργατών της ποντιακής Γενοκτονίας, δηλαδή του Μουσταφά Κεμάλ και του Τοπάλ Οσμάν, ήταν σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με τον Tούρκο ιστοριογράφο Sener Cemal, η ακόλουθη:

Mουσταφά Kεμάλ: «Bλέπω ότι ήσουν φιλόπατρις από τα νεανικά σου χρόνια. Aκολουθείς ακόμη και τώρα τα ιδανικά που έθεσες από τότε. Πρέπει να παλέψουμε μέχρι να απελευθερωθεί η χώρα και να μη μείνει ούτε ένας εσωτερικός ή εξωτερικός εχθρός. Θα υπερασπιστείς τα χωριά και τις πόλεις της Mαύρης Θάλασσας. H συμμορία σου από μια ανοργάνωτη και ανεκπαίδευτη δύναμη θα γίνει ένα τάγμα. Διοικητής του τάγματος αυτού θα είσαι εσύ. Θα σου δώσουμε νέους και θρασείς αξιωματικούς… Mε την πάροδο του χρόνου και μόλις θα έχουμε ενδείξεις ότι παρανομούν θα τους καθαρίσουμε όλους».

Tοπάλ Oσμάν: «Mην ανησυχείτε καθόλου Πασά μου! Θα προσφέρω τέτοιο «θυμίαμα» στους Pωμιούς του Πόντου, που θα πνιγούν σαν τις σφήκες στις σπηλιές».

 

 

 

 

 

Πηγή: netakias.com

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.