ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σέρρες-Συγκίνηση: Η γιαγιά Σοφία 103 ετών τραγουδάει ποντιακά και διηγείται (βίντεο)
Σέρρες-Συγκίνηση: Η γιαγιά Σοφία 103 ετών τραγουδάει ποντιακά και διηγείται (βίντεο)
epiloges.tv/serres-sygkinisi-i-giagia-sofia-103-eton/?fbclid=IwAR17-qZji-eYa9_elAS5jvWMU0YLl3o573LPY3dNDVx3mPnY19L2cLbyUEw
22 Οκτ
0
Σχόλια

Σέρρες-Συγκίνηση: Η γιαγιά Σοφία 103 ετών τραγουδάει ποντιακά και διηγείται (βίντεο)

Η 103 ετών γιαγιά Σοφία ποντιακής καταγωγής τραγουδάει στην κάμερα του ΕΠΙΛΟΓΕΣ ποντιακά τραγούδια. Η γιαγιά Σοφία είναι από τα Κοτύωρα που βρίσκονται στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας δυτικά της Κερασούντος το σημερινό Ορντού. Ήρθε μαζί με την οικογένειά της στην Ελλάδα όταν ήταν ακόμη μωρό και εγκαταστάθηκαν στον Λιθότοπο Σερρών.

Γιαγιά Σοφία- Τραγουδάει «εκάηκεν το τσάμπασιν»
Είναι η γιαγιά Σοφία, 103 ετών και μας τραγουδάει το ποντιακό τραγούδι εκάηκεν το τσάμπασιν. Η 19η Μαΐου τιμάται ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και η αιωνόβια γιαγιά Σοφία που φιλοξενείται την περίοδο αυτή στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης «ΑΝΑΝΕΩΣΗ» ξεσκονίζει την μνήμη της φέρνοντας στην επιφάνεια μελωδίες του Πόντου καθώς η καρδιά της χτυπά ποντιακά.

Η γιαγιά Σοφία είναι από τα Κοτύωρα που βρίσκονται στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας δυτικά της Κερασούντος το σημερινό Ορντού. Ήρθε μαζί με την οικογένεια της στην Ελλάδα όταν ήταν ακόμη μωρό και εγκαταστάθηκαν στον Λιθότοπο Σερρών.

Τα χρόνια που έζησε η γιαγιά Σοφία ήταν δύσκολα. Παρόλα αυτά παντρεύτηκε, έκανε 5 παιδιά και απέκτησε εγγόνια και δισέγγονα. Οι μνήμες παρά την πάροδο των ετών, παραμένουν ζωντανές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Πηγή: epiloges.tv

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.