ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Την εικόνα της Παναγίας Σουμελάς υποδέχθηκε ο «Φάρος» Αγίας Βαρβάρας
Την εικόνα της Παναγίας Σουμελάς υποδέχθηκε ο «Φάρος» Αγίας Βαρβάρας
(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)
20 Οκτ
0
Σχόλια

Την εικόνα της Παναγίας Σουμελάς υποδέχθηκε ο «Φάρος» Αγίας Βαρβάρας

Την ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά που ήρθε από το Βέρμιο υποδέχθηκε ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» τη Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022. Το ιερό κειμήλιο ταξίδεψε στην Αθήνα στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Δημήτρια 2022» και θα βρίσκεται στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων μέχρι και την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022.

Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά έφτασε στην πρωτεύουσα με λεωφορείο και έτυχε θερμής υποδοχής. Πλήθος κόσμου πήγε να προσκυνήσει τη χάρη της, όπως και αναμένεται να συμβεί και τις υπόλοιπες μέρες.

Ακολουθεί σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε ο σύλλογος:

«Ο ΦΑΡΟΣ» Αγίας Βαρβάρας στην λαμπρή υποδοχή της ιεράς εικόνας Παναγίας Σουμελά, στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων.

Την Ιερά εικόνα Παναγίας Σουμελά,  σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού, μετέφερε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και ο Πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» από το Βέρμιο Ημαθίας, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022 στην συμβολή των οδών Λεωφόρου Αλεξάνδρας και Πανόρμου.

Την υποδέχθηκε ο Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος και την παρέλαβαν οι ζιπκαλίδες του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ».

Μπροστά από την εικόνα προπορεύονταν ζουπουνοφόρες και ζιπκαλίδες του Συλλόγου με συνοδεία της ποντιακής λύρας, υπό την καθοδήγηση της προέδρου, Σοφίας Σαββίδου.

Με πομπή  κατευθύνθηκαν στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων Αθηνών, όπου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, τοπικοί άρχοντες και πλήθος πιστών.

Μετά το τέλος του εσπερινού ο Αρχιμανδρίτης Πλάτων και οι εφημέριοι του ναού παρέθεσαν δείπνο στους καλεσμένους καθώς και στην αποστολή του Συλλόγου.

Η ποντιακή λύρα αντήχησε ξανά και όλοι μαζί τραγούδησαν στίχους της αλησμόνητης πατρίδας του Πόντου.

Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά, θα παραμείνει στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων Αθηνών έως 28 Οκτωβρίου 2022».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.