ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στο Ηράκλειο Κρήτης ταξίδεψε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως
Στο Ηράκλειο Κρήτης ταξίδεψε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως
(Φωτο: Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως)
19 Οκτ
0
Σχόλια

Στο Ηράκλειο Κρήτης ταξίδεψε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως με τον Μ.Π.Σ. Νέας  Νικομήδειας  «Ο Αριστοτέλης» και τον Όμιλο Γενίτσαροι και Μπούλες Νάουσας συμμετείχαν στις «Ημέρες Γαστρονομίας 2022» στο Ηράκλειο Κρήτης, οι οποίες έλαβαν χώρα από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2022 στο Ενετικό λιμάνι Ηρακλείου, με τιμώμενη περιοχή την Π.Ε. Ημαθίας.

Προωθώντας με τον καλύτερο τρόπο την γαστρονομική, τουριστική, αλλά και πολιτισμική ταυτότητα της Ημαθίας, φορείς και επιχειρήσεις από όλο το νομό συνέβαλαν στην προβολή του brand «Ημαθία Quality» στους χιλιάδες επισκέπτες και ντόπιους.

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας και ο Σύλλογος Νέας Νικομήδειας παρουσίασαν το εθιμικό δρώμενο των Μωμόγερων, ένα έθιμο ιδιαίτερα αγαπητό στον Πόντο, συνδεδεμένο με τις γιορτές του δωδεκαημέρου. Οι Μωμόγεροι με τις χορευτικές κινήσεις, με τις κραυγές και τα τραγούδια τους, ξεσήκωσαν το λιμάνι και το ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου και το έκαναν να χορέψει στους ρυθμούς τους μέχρι αργά το βράδυ. Δεν έλειψε βέβαια και η έντονη διάδραση του κοινού με τη νύφη, την γραία, τον γέρον, τον διάβολον, τον γιατρόν και τον τσανταρμά. Παράλληλα, στο κοινό μοιραζόταν παραδοσιακό τσίπουρο Νάουσας, αλλά και ειδικά σχεδιασμένο ενημερωτικό φυλλάδιο με την περιγραφή του δρώμενου.

Οι χιλιάδες επισκέπτες της γαστρονομικής διοργάνωσης αλλά και τα θετικά σχόλια για τα έθιμα που παρουσιάστηκαν, υποδηλώνουν την επιτυχή προβολή της πολύπλευρης ταυτότητας της Ημαθίας και της Νάουσας.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.