ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στην εκδήλωση για την απελευθέρωση της Βέροιας συμμετείχε ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου
Στην εκδήλωση για την απελευθέρωση της Βέροιας συμμετείχε ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου
(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου)
17 Οκτ
0
Σχόλια

Στην εκδήλωση για την απελευθέρωση της Βέροιας συμμετείχε ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου

Στην κεντρική εκδήλωση για τα 110 χρόνια από την απελευθέρωσης της Βέροιας από τον τουρκικό ζυγό συμμετείχε ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022.

Παράλληλα, την ημέρα αυτή, τιμήθηκε και η ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα, που εορτάστηκε σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Το πρόγραμμα της επετείου είχε ως εξής:

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε δοξολογία στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό Βέροιας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ενώ τον πανηγυρικό της Ημέρας για την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα εκφώνησε ο γιατρός Τάσος Βασιάδης.

Στη συνέχεια τελέστηκε στην πλατεία Ωρολογίου επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, ενώ την πανηγυρικό της Ημέρας για την Απελευθέρωση της Βέροιας εκφώνησε η φιλόλογος Χαρά Αξούριστου.

Μετά το πέρας της τελετής πραγματοποιήθηκε παρέλασε συλλόγων, σχολείων και τμημάτων του στρατού.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος και την βουλή ο βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας, ενώ, πέρα από τις τοπικές αρχές της Ημαθίας και της Βέροιας, παρέστη ο δήμαρχος Στροβόλου Λευκωσίας και αντιπροσωπεία από την πόλη Ούζιτσε της Σερβίας (ως αδελφοποιημένοι δήμοι με τον δήμο Βέροιας), ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και πολλοί ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.