ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τον αγιασμό της τέλεσε η «Τραπεζούντα» Φυλής
Τον αγιασμό της τέλεσε η «Τραπεζούντα» Φυλής
17 Οκτ
0
Σχόλια

Τον αγιασμό της τέλεσε η «Τραπεζούντα» Φυλής

Τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη της νέας χορευτικής σεζόν τέλεσε ο Καλλιτεχνικός Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα» την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, στην αίθουσα «Παρακάθ» του συλλόγου, η οποία γέμισε από μικρούς και μεγάλους, μέλη και χορευτές του συλλόγου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος της ιεράς μονής της Παναγίας Κανάλας, πάτερ Συμεών Αδάκτυλος, ο οποίος μετά το τέλος του μυστηρίου απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό.

Συγκεκριμένα, ξεκινώντας ευχήθηκε καλή σεζόν σε όλα τα μέλη και τους χορευτές και εν συνεχεία αναφέρθηκε στον πρόεδρο του συλλόγου, Γιάννη Παπαδόπουλο, λέγοντας το πόσο σημαντικό έργο έχει επιτελέσει στα χρόνια που είναι στο σύλλογο, κάνοντάς τον κόσμημα και καύχημα της περιοχής.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο σημαντικό ρόλο της χοροδιδασκάλας του συλλόγου, Σοφίας Δαμιανίδου-Σαββουλίδου και για την προσφορά της στην ποντιακή παράδοση.

Τέλος, παρότρυνε τα νέα παιδιά να ασχολούνται με την παράδοση, καθώς αυτή είναι που κρατά ζωντανή τη ταυτότητά μας.

Με την ολοκλήρωση του αγιασμού, ξεκίνησε η πρόβα του μικρού χορευτικού της «Τραπεζούντας»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.