ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το δικό της μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού απέκτησε η Κως!
Το δικό της μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού απέκτησε η Κως!
kosnews24.gr
07 Οκτ
0
Σχόλια

Το δικό της μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού απέκτησε η Κως!

Την Πέμπτης 06 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν, παρουσία εκατοντάδων πολιτών, τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στο Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού της Κω, αποδίδοντας φόρο τιμής στα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Στη συγκινητική, αυτή, τελετή παρευρέθησαν σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος του τόπου, καθώς και μεγάλο μέρος των πολιτών, δίνοντας βροντερό παρών.

Υπεύθυνος για την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης ήταν ο Τάκης Βαμβακίδης, στην οποία συμμετείχαν, ο Αλέξης Παρχαρίδης, ο Παναγιώτης Στεφανίδης, ο Πανταζής Πονερίδης και ο ίδιος ο Τάκης Βαμβακίδης, ο οποίος ήταν συγκλονιστικός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μνημείο φιλοτέχνησε ο σπουδαίος καλλιτέχνης Κικώτης Γεώργιος, ενώ όλα τα έξοδα για τη δημιουργία του μνημείου, ανέλαβαν χορηγοί!Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Κω  «Ο Ξενιτέας»,Χαράλαμπος Ναβροζίδης, στην ομιλία του κάλεσε τους Μικρασιάτες και τους απογόνους των γενοκτονημένων Αρμενίων, να αγκαλιάσουν αυτό το μνημείο και να το θεωρήσουν και δικό τους, λέγοντας πως κοινός τους θύτης ήταν η Τουρκία, με την Άγκυρα ακόμη να μην έχει ζητήσει συγγνώμη, καθώς όπως σημείωσε, με το παρελθόν της δεν πρόκειται να συμφιλιωθεί.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Χαράλαμπος Ναβροζίδης τόνισε πως όσοι στο μυαλό τους έχουν πόλεμο, πρέπει να μάθουν ότι οι λαοί αγαπάνε την ειρήνη, ενώ δήλωσε ότι πρέπει να εξαφανιστούν αυτοί που αγαπούν το πόλεμο, το συντομότερο, από αυτόν τον κόσμο.

Ομιλίες πραγματοποίησαν ακόμη ο Σεβασμιώτατος Κώου και Νισύρου κ. Ναθανήλ, ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Υψηλάντης, ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, ο Έπαρχος Κω – Νισύρου, Ιωάννης Καμπανής, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κω και της Αστικής Εταιρείας ”Ιπποκράτης”, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, Αντώνης Γιαννικουρής, ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας  (ΠΟΕ) Γιώργος Βαρυθυμιάδης  καθώς και Γεώργιος Κικώτης.

 

Πηγή : kosnews24.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.