ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Την επέτειο απελευθέρωση της Ξάνθης τίμησε ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης
Την επέτειο απελευθέρωση της Ξάνθης τίμησε ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης
(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης)
06 Οκτ
0
Σχόλια

Την επέτειο απελευθέρωση της Ξάνθης τίμησε ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης

Τη Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022 συμπληρώθηκαν 103 χρόνια από την απελευθέρωση της Ξάνθης. Ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης συμμετείχε στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε προς τιμή των ηρώων μας, με μέλη όλων των τμημάτων του, φορώντας, όπως ήταν αναμενόμενο, τις ποντιακές τους φορεσιές.

Ιδιαίτερη συγκίνηση και θαυμασμό προκάλεσαν μητέρες – μέλη του συλλόγου, που παρέλασαν με καμάρι κρατώντας τα μικρά παιδιά τους.

Ο δήμαρχος της πόλης, Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελης, απεύθυνε μήνυμα για τη σημαντική, αυτή, επέτειο.

Αναλυτικά δήλωσε:

«Συμπληρώνονται 103 χρόνια από την 4η Οκτωβρίου 1919 όταν η 9η Μεραρχία, υπό τη διοίκηση του Στρατηγού Γεωργίου Λεοναρδόπουλου απελευθερώνει την Ξάνθη. Είναι μια ημερομηνία ορόσημο!

Αρχή της Ελευθερίας για την Ξάνθη, αλλά σταδιακά για όλη τη Θράκη, που θα οδηγήσει τελικά και στην ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό. Τιμούμε τους προγόνους μας, που πολέμησαν, αγωνίστηκαν, έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.

Τιμούμε τις Ξανθιώτισσες και τους Ξανθιώτες που μέσα σε αυτά τα 100 και πλέον χρόνια πορεύονται στον δρόμο της Ελευθερίας, παλεύοντας για μια καλύτερη ζωή, μέσα σε πνεύμα ισονομίας και ισοπολιτείας, χωρίς διακρίσεις. Όπως και σε όλη τη Θράκη.

ΟΙ Έλληνες έχουμε την υποχρέωση να θυμόμαστε και να τιμούμε… Αλλά κυρίως να προχωρούμε! Διασφαλίζοντας αλώβητο και αδιαπραγμάτευτο το αγαθό της Ελευθερίας! Έχοντας ομόνοια, πίστη και αποφασιστικότητα! Ατενίζοντας το μέλλον με ευθύνη και αισιοδοξία!

Χρόνια Πολλά συμπολίτες μου – Χρόνια Πολλά Ξάνθη μας».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.