ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στο μνημόσυνο των θυμάτων των Αλησμόνητων Πατρίδων έδωσαν το παρών «Οι Ακρίτες» Πολυκάστρου
Στο μνημόσυνο των θυμάτων των Αλησμόνητων Πατρίδων έδωσαν το παρών «Οι Ακρίτες» Πολυκάστρου
(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες»)
04 Οκτ
0
Σχόλια

Στο μνημόσυνο των θυμάτων των Αλησμόνητων Πατρίδων έδωσαν το παρών «Οι Ακρίτες» Πολυκάστρου

Την Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2022 τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο για τις Αλησμόνητες Πατρίδες στον ιερό ναό Αγίας Τριάδας Πολυκάστρου, το οποίο διοργανώνει, κάθε χρόνο, ο δήμος Παιονίας στην μνήμη όσων «έμειναν» πίσω στις Αλησμόνητες Πατρίδες .

Την επιμέλεια της εκδήλωσης φέτος είχε ο Σύλλογος Μικρασιατών Πολυκάστρου και Περιχώρων με συνδιοργανωτές τον Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου και τον Σύλλογο Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες».

Μετά τη τέλεση του μνημόσυνου, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο των Αλησμόνητων Πατρίδων.

Ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες», δημοσίευσε σχετικά με την εκδήλωση μνήμης στη σελίδα του:

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και σήμερα, την Κυριακή 2 Οκτώβρη 2022, ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες»  παραβρέθηκε στο ετήσιο μνημόσυνο που διοργανώνει ο δήμος Παιονίας στην μνήμη όσων «έμειναν» πίσω στις Αλησμόνητες Πατρίδες .

Ο Πόντος , η Μικρά Ασία και η Ανατολική Θράκη , τόποι όπου οι πρόγονοί μας έζησαν, δραστηριοποιήθηκαν στην πολυπολιτισμική κοινωνία αλλά και άφησαν την τελευταία τους πνοή, θα είναι πάντα χαραγμένοι στην μνήμη όλων μας. Φέτος με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή η εκδήλωση αυτή, που εμένει εδώ και δεν σβήνει, δηλώνει πως… ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΘΥΜΑΜΑΙ, ΤΙΜΩ».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.