ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή συμμετείχε ο «Καπετάν Ευκλείδης» Αχαρνών
Σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή συμμετείχε ο «Καπετάν Ευκλείδης» Αχαρνών
04 Οκτ
0
Σχόλια

Σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή συμμετείχε ο «Καπετάν Ευκλείδης» Αχαρνών

Σε εκδήλωση μνήμης για τη Μικρασιατική καταστροφή που συνδιοργάνωσε ο δήμος Αχαρνών και τοπικοί σύλλογοι, με τίτλο «Οι Αχαρνές θυμούνται και τιμούν» 01-02 Οκτωβρίου 2022, έλαβε μέρος η Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών και Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης», την Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2022, στην κεντρική πλατεία του Αγίου Βλασίου στις Αχαρνές.

Σε κλίμα συγκίνησης το χορευτικό της Λέσχης παρουσίασε χορούς του Πόντου και στη συνέχεια έγινε απαγγελία από την Αργυρώ Τσαπανίδη (μέλος του χορευτικού), του ποιήματος «Πάρθεν» του Κωνσταντίνου Καβάφη.

Το χορευτικό συνόδευσε η Ορχήστρα 1919 και συγκεκριμένα οι: Γιάννης Μιχαηλίδης στο τραγούδι, Τάσος Σερεμέτης στο ούτι, Αλέξανδρος Μπουρμίστρωβ στη λύρα, Χρήστος Τσινάλης στο βιολί, Χάρης Παπαδόπουλος στα πνευστά, Χάρης Καφέτσης στο λαούτο, Φίλιππος Πουρπουτίδης στα κρουστά.

Εκτός από την Εύξεινο Λέσχη Αχαρνών και Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης» την ίδια μέρα συμμετείχε και το Λύκειο Των Ελληνίδων Αχαρνών, το οποίο παρουσίασε χορούς της Καππαδοκίας. Πριν την παρουσίαση του, πραγματοποιήθηκε ομιλία σχετική με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή από την Μαρία Παπαδάκη, φιλόλογο και μέλος του Λυκείου Των Ελληνίδων Αχαρνών.

Το Σάββατο 01 Οκτωβρίου, την πρώτη μέρα της εκδήλωσης μνήμης, συμμετείχαν με ομιλία και το χορευτικό δρώμενο «Φωτιές» ο Όμιλος Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Αχαρνών «Χρήστος Τσεβάς», ο Σύλλογος Γυναικών Θρακομακεδόνων, παρουσιάζοντας χορούς από τη Σμύρνη και την Πόλη και ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Αχαρνών «Ο Κόκκινος Μύλος», παρουσιάζοντας χορούς από την Προποντίδα, την Πόλη, την Χερσόνησο Ερυθραία και την Καππαδοκία. Επίσης διάβασαν κείμενα του Ηλία Βενέζη, της Φιλιώς Χαϊδεμένου και της Διδώς Σωτηρίου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.