ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Επιμνημόσυνη δέηση στην Αυστραλία για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής
Επιμνημόσυνη δέηση στην Αυστραλία για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής
(Φωτ.: orthodoxianewsagency.gr)
27 Σεπ
0
Σχόλια

Επιμνημόσυνη δέηση στην Αυστραλία για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρα της ποιμαντικής επισκέψεώς του στη Μελβούρνη, το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022, στο Αυστραλο-Ελληνικό μνημείο που βρίσκεται στο Domain Gardens, το οποίο και επισκέφθηκε για πρώτη φορά.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Ίδρυμα του Αυστραλο-Ελληνικού Μνημείου με αφορμή την επέτειο των εκατό ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Στα πλαίσια της εκδήλωσης για τη Μικρασιατική καταστροφή, τιμήθηκε και η μνήμη των Ελλήνων και των Αυστραλών που θυσιάστηκαν κατά τη διάρκεια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση, τόνισε τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα και την Αυστραλία, δεσμούς σφυρηλατημένους στα πεδία των μαχών κατά τους κοινούς αγώνες τους για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ειρήνη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυνε Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη, Εμμανουήλ Κακαβελάκης.

Το παρών έδωσαν: εκπρόσωποι των Αυστραλιανών Αρχών και της Ελληνικής Ομογένειας, μεταξύ των οποίων: η Ομοσπονδιακή Βουλευτής, Μαρία Βαμβακινού, εκπροσωπώντας τον Ομοσπονδιακό Πρωθυπουργό της Αυστραλίας Anthony Albanese, η Πολιτειακή Βουλευτής Nina Taylor, εκπροσωπώντας την Υπουργό Πολυπολιτισμού της Βικτώριας, Ros Spence, ο Σκιώδης Υπουργός Οικονομικών της Βικτώριας David Davis, εκπροσωπώντας τον αρχηγό της Πολιτειακής Αντιπολίτευσης Matthew Guy, ο Δήμαρχος του Kingston Στιβ Στάικος, ο Πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής Βικτώριας, Αντώνιος Τσουρδαλάκης κ.α.

 

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.