ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στην Ημαθία η ιερή εικόνα της Παναγίας Λάλογλης από το Καρς
Στην Ημαθία η ιερή εικόνα της Παναγίας Λάλογλης από το Καρς
(Φωτο: Ένδοξη Εύξεινος Λέσχη Κοπανού)
25 Σεπ
0
Σχόλια

Στην Ημαθία η ιερή εικόνα της Παναγίας Λάλογλης από το Καρς

Στον Κοπανό Ημαθίας και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κοπανού, βρίσκεται από την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 μέχρι και σήμερα, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, η ιερή εικόνα της Παναγίας  Λάλογλης από το Καρς, η οποία μεταφέρθηκε εκεί από το Μεσονήσι Φλώρινας. Είναι η τέταρτη φορά που η εικόνα μεταφέρεται στον Κοπανό, με την πρώτη να είναι το 2019.

Σε ανάρτηση του συλλόγου στις αρχές του μήνα έγινε γνωστό πως θα γίνει αντίγραφο της εικόνας το 2023,ώστε να υπάρχει μόνιμα στην περιοχή. Ο σύλλογος μέσω του προέδρου του, Βένου Κωστελίδη, πήρε ευλογία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας, κ.κ. Παντελεήμων στις 2/9/2021 για την ανέγερση εκκλησίας αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου, στην περιοχή «καλογερτσκο Κοπανού», ώστε να στεγαστεί εκεί η εικόνα.

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε και η περιφορά της ιερής εικόνας, την οποία συνόδευσαν παιδιά από την Ένδοξη Εύξεινο Λέσχη  Κοπανού καθώς και από την Εύξεινο Λέσχη Ειρηνούπολης και ο λυράρης Χρήστος Σιαπανίδης.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.