ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τίμησε τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή η Ένωση Ποντίων Περιστερίου
Τίμησε τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή η Ένωση Ποντίων Περιστερίου
(Φωτο:Ένωση Ποντίων Περιστερίου)
24 Σεπ
0
Σχόλια

Τίμησε τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή η Ένωση Ποντίων Περιστερίου

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή… 100 χρόνια πόνου, αλλά και μνήμης. Έτσι δεν είναι λίγα τα σωματεία που διοργανώνουν εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν των θυμάτων.

Η Ένωση Ποντίων Περιστεριού, με τη σειρά της, παραβρέθηκε και απέδωσε τιμές σε εκδήλωση μνήμης την οποία διοργάνωσε η Ένωση Μικρασιατών Περιστερίου και η Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, κάνοντας αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο προς τιμήν του Ιερομάρτυ Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομου, καθώς και όλων των θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής. Το μνημόσυνο τέλεσε ο Ποιμενάρχης της Μητρόπολης Περιστερίου,κ.κ. Γρηγόριος.

Στον πανηγυρικό της ημέρας, ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, αναφέρθηκε με συγκίνηση στους πρόσφυγες.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Χρυσοστόμου Σμύρνης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Γρηγόριο και τον ευσεβή κλήρο.

Στεφάνι κατέθεσαν: Ο δήμαρχος Περιστερίου,  Ανδρέας Παχατουρίδης, η Μικρασιατική Ένωση Περιστερίου, η Αδελφότης Κρητών Περιστερίου, η Ένωση Ποντίων Περιστερίου και η Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου «Ο Πύρρος».

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.