ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Εγκαινιάστηκε το βιοκλιματικό Πάρκο Μνήμης Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού
Εγκαινιάστηκε το βιοκλιματικό Πάρκο Μνήμης Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού
(Φωτο: Ποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας-Συκεών)
24 Σεπ
0
Σχόλια

Εγκαινιάστηκε το βιοκλιματικό Πάρκο Μνήμης Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη το Πάρκο Μνήμης Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού σε μια ιστορική, μάλιστα, γειτονιά, καθώς βρίσκεται σε ένα σημείο που ενώνει τις Συκιές με τη Νεάπολη (Ρήγα Φεραίου με Ναυπάκτου). Το παρών στα επίσημα εγκαίνια έδωσε και ο Ποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας-Συκεών, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του, Αντώνη Σαουλίδη, καθώς και από άλλα μέλη του.

Να αναφέρουμε, επίσης, πως στις 19 Μαίου 2023 να γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, που θα τοποθετηθεί στο πάρκο προς τιμήν των προγόνων μας από την Μικρά Ασία και τον Πόντο και το οποίο ήδη φιλοτεχνείται από τον διακεκριμένο γλύπτη, καθηγητή του ΑΠΘ Γιώργο Τσάρα.

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, κατά τη διάρκεια τελετής των επίσημων εγκαινίων του πάρκου δήλωσε: «Αυτό το πάρκο αυτό το στολίδι Πολιτισμού και Περιβάλλοντος φτιάχτηκε σε μια ιστορική γειτονιά, ένα σημείο που ενώνει τις Συκιές με τη Νεάπολη. Στις 19 Μαΐου, την ιστορική μέρα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, θα γίνει και η αποκάλυψη του εντυπωσιακού Μνημείου που θα τοποθετηθεί στο Πάρκο προς τιμήν των εκατοντάδων χιλιάδων προγόνων μας από την Μικρά Ασία και τον Πόντο που ήδη φιλοτεχνείται από τον διακεκριμένο γλύπτη, καθηγητή του ΑΠΘ Γιώργο Τσάρα.

Φτάσαμε εδώ μετά από προσπάθεια, συγκρούσεις με συμφέροντα και αγώνες πολλών χρόνων, που συμπεριέλαβαν απαλλοτριώσεις, δικαστικούς αγώνες και καθυστερήσεις. Πρόκειται για ένα έργο που μελετήθηκε και δημοπρατήθηκε από τις υπηρεσίες του δήμου, από τις οποίες επιβλέφθηκε και η κατασκευή του, ενώ η χρηματοδότηση του δεν επιβάρυνε καθόλου τα ταμεία του δήμου, καθώς το 100% της χρηματοδότησής του εξασφαλίστηκε από ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης του πρασίνου στις πόλεις (ΕΣΠΑ-ΠΕΠ-ΟΧΕ). Πρόκειται για ένα έργο πρασινισμού, που το είχε ανάγκη όχι μόνο ο δήμος μας, αλλά ολόκληρη η πόλη. Γι’ αυτό, άλλωστε, αγωνιζόμαστε, για να πολλαπλασιαστεί το πράσινο και να προσφερθεί περισσότερος κοινόχρηστος χώρος στην πόλη μας».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.