ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στο 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πολιτιστικών Συλλόγων έλαβαν μέρος οι «Ακρίτες» Σερρών
Στο 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πολιτιστικών Συλλόγων έλαβαν μέρος οι «Ακρίτες» Σερρών
(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Νομού Σερρών «Οι Ακρίτες»
23 Σεπ
0
Σχόλια

Στο 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πολιτιστικών Συλλόγων έλαβαν μέρος οι «Ακρίτες» Σερρών

Ο Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Νομού Σερρών «Οι Ακρίτες» έλαβε μέρος, μέσω της ομάδας παραδοσιακών γεύσεων που δραστηριοποιείται στο σύλλογο, στο 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πολιτιστικών Συλλόγων, που διοργανώνει το Επιμελητήριο Σερρών και αποτελεί μια παράλληλη εκδήλωση της SEREXPO στο επειχηρηματικό κέντρο «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022.

Τα φαγητά που παρουσιάστηκαν ήταν:

Γιαούρτι και τσαλχαμάς (αριάνι) από βουβαλίσιο γάλα, σιρόν με πασκιτάν και σκόρδο, δεμέσια με κιντέας, βαρένικα, ωτία, περεσκία με τυρί ,περεσκία με πατάτα, τανομένον σουρβά, κοχλίδια με ρύζι, πληγούρι με κοτόπουλο, πισία, περέκ και χοσάφ.

Οι κυρίες που τα ετοίμασαν ήταν: Λαμπριανίδου Έλλη Λαμπριανίδου Ρούλα, Λαμπριανίδου Μαρία, Ευθυμιάδου Αντωνία, Στάμου Σούλα , Πεχλεβανίδου Κατερίνα, Γιαννούλη Βασιλική και ο κύριος Σαρνάζης Δημήτρης.

Οι παρασκευές του συλλόγου τιμήθηκαν με το χρυσό μετάλλιο για την ελεύθερη παρασκευή φαγητού και το αργυρό στις παρασκευές με πατάτα.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.