ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στην παράσταση «Σμύρνη μου» συμμετείχε ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας
Στην παράσταση «Σμύρνη μου» συμμετείχε ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας
(Φωτο: Σύλλογος Ποντίων Λάρισας)
23 Σεπ
0
Σχόλια

Στην παράσταση «Σμύρνη μου» συμμετείχε ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας

Στη μουσική παράσταση «Σμύρνη μου» έλαβε μέρος ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, σε συνεργασία με το Εργαστήρι Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής Μελωδία. Η εκδήλωση μνήμης πραγματοποιήθηκε  στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022. Εκτός από το Σύλλογο Ποντίων Λάρισας, συμμετείχαν ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή», το μουσικό σύνολο ΜΕΛΙΓΜΑ και η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας. Την ορχήστρα πλαισίωσαν μαθητές του εργαστηρίου και οι εξαίρετοι καλλιτέχνες Μάνος Κουτσαγγελίδης, Γιάννης Διονυσίου, Πάνος Κράϊας και ο Θοδωρής Κυριλίδης στη λύρα.

Πιο αναλυτικά, ο Σύλλογος Ποντίων Λάρισας σε συνεργασία με το Μικρασιατικό Σύλλογο Βουναίνων «Η καθ’ ημάς Ανατολή» απέδωσαν με χορό, συμβολισμούς και αντικείμενα, το δρώμενο «Ξεριζωμός – προσφυγιά» με αναφορά στα γεγονότα της Γενοκτονίας, τον πολιτισμό και τα κειμήλια που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες, αλλά και στους νεκρούς που έμειναν άταφοι στην πατρίδα.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.