ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με δυο παραστάσεις συμμετείχαν οι «Αργοναύτες» Κιλκίς σε φεστιβάλ ποντιακού θεάτρου
Με δυο παραστάσεις συμμετείχαν οι «Αργοναύτες» Κιλκίς σε φεστιβάλ ποντιακού θεάτρου
(Φωτο:Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες)
22 Σεπ
0
Σχόλια

Με δυο παραστάσεις συμμετείχαν οι «Αργοναύτες» Κιλκίς σε φεστιβάλ ποντιακού θεάτρου

Πετυχημένο ήταν το 5ο Περιφερειακό φεστιβάλ ποντιακού θεάτρου, στο οποίο έδωσε το παρών η Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», παρουσιάζοντας δυο ποντιακά θεατρικά έργα την Κυριακή 11 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, στο ανοιχτό θέατρο του πάρκου Κατερίνης.  Το φεστιβάλ διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερία και Δήμου Κατερίνης.

Αναλυτικά, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκε στο κοινό το θεατρικό μονόπρακτο «Ο πετεινόν κωσσού ‘κ’ ‘ίνεται», του Νικολάου Καλεντερίδη σε σκηνοθεσία του προέδρου της Ένωσης, Παναγιώτη Δαμιανίδη. Στην παράσταση συμμετείχαν οι ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας των «Αργοναυτών»: Δημήτρης Δαμιανίδης, Αθηνά Τσαλουχίδου , Φούλα Καλεντερίδου και ο μικρός Ταξιάρχης Γρόσης, ενώ στην τεχνική υποστήριξη συνέδραμε το μέλος των «Αργοναυτών», Αθανάσιος Λαβασάς.

Την δεύτερη Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2022, η θεατρική ομάδα των «Αργοναυτών», μετά από την μεγάλη επιτυχία 2 ετών εντός και εκτός των ορίων της πόλης του Κιλκίς, παρουσίασε και στην Κατερίνη την ποντιακή κωμωδία του Δημήτρη Νικοπολιτίδη : «Χωρίς εσέν ‘κι γίνουμαι, χωρίς εσέν ‘κ’ ευτάγω». Στην παράσταση συμμετείχαν οι: Παναγιώτης Δαμιανίδης, Δημήτρης Δαμιανίδης, Θανάσης Λαβασάς, Αντωνία Ζάικου, Σοφία Παναγιωτίδου, Μιχάλης Σουλαμίδης, Αιμίλιος Σαββίδης, Φούλα Καλεντερίδου, Αθηνά Τσαλουχίδου, Κώστας Μαστορίδης, Κώστας Παυλίδης, Μαίρη Αντωνιάδου, Ελένη Καλαϊτζίδου, Θοδώρα Χατζίδου, Δέσποινα Κουσίδου και ο μικρός Ταξιάρχης Γρόσης.

Πέρα από την Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», στην διοργάνωση συμμετείχαν οι θεατρικές ομάδες του Συλλόγου Ποντίων Κορινού «Εύξεινος Πόντος», της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, καθώς και της Ποντιακής Θεατρικής Σκηνής Πιερίας.

Το 5ο Περιφερειακό φεστιβάλ ποντιακού θεάτρου ήταν αφιερωμένο στον ηθοποιό, σκηνοθέτη και θεατρικό συγγραφέα, Πολύκαρπο Χάιτα.

 

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.