ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Στο διήμερο πανηγύρι της Παναγίας Κανάλας συμμετείχε η «Τραπεζούντα» Φυλής
Στο διήμερο πανηγύρι της Παναγίας Κανάλας συμμετείχε η «Τραπεζούντα» Φυλής
21 Σεπ
0
Σχόλια

Στο διήμερο πανηγύρι της Παναγίας Κανάλας συμμετείχε η «Τραπεζούντα» Φυλής

Στις διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μονής της Παναγίας Κανάλας Φυλής συμμετείχε ο Καλλιτεχνικός Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα» τη Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022.

Την ημέρα αυτή πραγματοποιήθηκε και η περιφορά της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας, την οποία και πλαισίωσαν χορευτές του συλλόγου.

Με την ολοκλήρωση της περιφοράς, στην οποία έδωσαν το παρών, εκτός από πολλούς Αρχιερείς, ο Δήμαρχος Φυλής, καθώς και άλλα μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπουργοί και βουλευτές, ξεκίνησε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους χορευτές της «Τραπεζούντας» να δίνουν δυνατό παρών, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Οι χοροί που παρουσίασαν ήταν:

Τικ διπλό, Τερς-Τρυγόνα Τραπεζούντας-Τρυγόνα Ματσούκας, Τίταρα, Σαρι Κουζ Πάφρας, Σερανίτσα, Σέρρα και Κότσαρι.

Στη λύρα ήταν ο Γιώργος Κουλαξουζίδης και στο νταούλι ο Φίλιππος Παρχαρίδης, ενώ χοροδιδασκάλα του συλλόγου είναι η Σοφία Δαμιανίδου-Σαββουλίδου.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν τα αδέρφια Συμεωνίδη, Συμεών και Χρήστος και ο Στάθης Νικολαϊδης με τον Γιώργο Ατματζίδη, οι οποίοι με τη σειρά τους διασκέδασαν τον κόσμο που έδωσε το παρών στο πανηγύρι.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.