ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τους νεκρούς της Μικρασιατικής καταστροφής τίμησαν οι «Αργοναύτες Κιλκίς»
Τους νεκρούς της Μικρασιατικής καταστροφής τίμησαν οι «Αργοναύτες Κιλκίς»
(Φωτο:Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)
20 Σεπ
0
Σχόλια

Τους νεκρούς της Μικρασιατικής καταστροφής τίμησαν οι «Αργοναύτες Κιλκίς»

Η Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» τίμησε τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής, σε εκδήλωση μνήμης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 από την Αντιπεριφέρεια Π.Ε. Κιλκίς.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων από διοικητικούς και πολιτιστικούς φορείς του τόπου στο Μνημείο Ηρώων και Πεσόντων στο δημοτικό πάρκο Κιλκίς. Για την Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» στεφάνι κατέθεσε η ταμίας, Ζωή Φωτιάδου.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ένωση:

«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με στεφάνι, το οποίο κατατέθηκε από την ταμία της Ένωσης, Ζωή Φωτιάδου, τίμησαν «Οι Αργοναύτες» τους νεκρούς της Μικρασιατικής Καταστροφής την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 σε εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε η Αντιπεριφέρεια Π.Ε. Κιλκίς.

Η εκδήλωση για την ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ακολούθησε της επίσημης δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς και περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από διοικητικούς και πολιτιστικούς φορείς του τόπου στο Μνημείο Ηρώων και Πεσόντων στο δημοτικό πάρκο Κιλκίς.

Σκοπός της εκδήλωσης μνήμης της Αντιπεριφέρειας Π.Ε. Κιλκίς  ήταν να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίσει στους συμπολίτες μας τα θλιβερά γεγονότα της δραματικής περιόδου του ξεριζωμού, της γενοκτονίας και των διωγμών των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, τα οποία κορυφώθηκαν με την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.

Με αφορμή, λοιπόν, τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και με την Ημέρα Μνήμης στις 14 Σεπτεμβρίου, η Ένωση Ποντίων Νομού Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» επιτέλεσαν το ελάχιστο χρέος τους προς τους νεκρούς της ιστορικής κηλίδας της Μικρασιατικής καταστροφής  που επιτελέστηκε στο πλαίσιο της γενικευμένης Ελληνικής Γενοκτονίας από το κράτος των Νεότουρκων την περίοδο 1913-1923.

Με εκτίμηση,

για το Δ.Σ.

Αργύρης Κετσετσής

Υπεύθυνος Επικοινωνίας»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.