ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 11ο φεστιβάλ «Ζωντανεύοντας το Καρατάσιου με Ποντιακές Μνήμες»
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 11ο φεστιβάλ «Ζωντανεύοντας το Καρατάσιου με Ποντιακές Μνήμες»
(Φωτο: Ένωση Ποντίων Πολίχνης)
17 Σεπ
0
Σχόλια

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 11ο φεστιβάλ «Ζωντανεύοντας το Καρατάσιου με Ποντιακές Μνήμες»

Η Ένωση Ποντίων Πολίχνης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρατάσιου, υπό την αιγίδα του Δήμου Παύλου Μελά και την υποστήριξη του Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5, διοργάνωσαν το 11ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Παράδοσης «Ζωντανεύοντας το Καρατάσιου με  Ποντιακές Μνήμες», που ξεκίνησε την Παρασκευή 26 και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022, στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε ιδιαίτερη σημασία για την Ένωση Ποντίων Πολίχνης, καθώς, εκτός του ότι αποτελεί βασικό πυλώνα των εκδηλώσεων της σε ετήσιο επίπεδο, φέτος τιμά τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της. 50 χρόνια ιστορίας, προσφοράς, διακρίσεων και τιμών αναδεικνύοντας την παράδοση και τον πολιτισμό.

Η έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων έγινε την Παρασκευή 26 Αυγούστου με τον Μπάμπη Ιωακειμίδη στο τραγούδι, τον Αναστάσιο Πετρόπουλο στη λύρα και τον Ιωάννη Καμπά στο αγγείο. Την ίδια μέρα συμμετείχε και ο Στάθης Πορφυρίδης στη λύρα και στο τραγούδι και ο Άκης Πετρίδης στο τραγούδι, με τον Κωνσταντίνο Παναγιωτίδη στη λύρα.

Το Σάββατο 27 Αυγούστου στη σκηνή ανέβηκαν οι Γιώργος Ιωαννίδης στο τραγούδι και ο Χρήστος Καλιοντζίδης και Παναγιώτης Ασλανίδης στη λύρα.

Την Κυριακή 28 Αυγούστου το ποντιακό γλέντι συνεχίστηκε με τον Ματθαίο Τσαχουρίδη και την ορχήστρα του και τον Χρήστο  Κυρικλίδη στο τραγούδι, μαζί με τον Ραφαήλ Αλεξανδρίδη στη λύρα.

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου στήθηκε παραδοσιακό γλέντι με τα χορευτικά συγκροτήματα: Νόστος, Ένωση Ποντίων Πολίχνης, Χορευτικός Όμιλος Δυτικής Θεσσαλονίκης «Το Σεργιάνι»– «Χοροστάσι», Πολιτιστικός Σύλλογος «ΠΗΓΑΣΟΣ» Δυτικής Θεσσαλονίκης, Πολιτιστικός Σύλλογος Μετεώρων Δήμου Παύλου Μελά «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος» και το μουσικό σχήμα «ΘΡΑΚΟΜΕΛΟ».

Στη συνέχεια ακολούθησε ποντιακό πρόγραμμα με τον Γαβρίλο Σιδηρόπουλο στο τραγούδι και τον Χάρη Αθανασιάδη στη λύρα. Τα έσοδα της τελευταίας μέρας διατέθηκαν για φιλανθρωπικό σκοπό.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.