ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τη μνήμη Μικρασιατών Αγίων τίμησε η Ένωση Ποντίων Νίκαιας Κορυδαλλού
Τη μνήμη Μικρασιατών Αγίων τίμησε η Ένωση Ποντίων Νίκαιας Κορυδαλλού
(Φωτ. Ένωση Ποντίων Νίκαιας Κορυδαλλού)
15 Σεπ
0
Σχόλια

Τη μνήμη Μικρασιατών Αγίων τίμησε η Ένωση Ποντίων Νίκαιας Κορυδαλλού

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022, η Ιερά Μητρόπολη Νικαίας και ο Δήμος Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη, τίμησαν, με ιδιαίτερη λαμπρότητα την μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ Αγίων Αρχιερέων Γρηγορίου Κυδωνιών, Αμβροσίου Μοσχονησίων, Προκοπίου Ικονίου, Ευθυμίου Ζήλων, καθώς και των κληρικών και λαϊκών που σφαγιάσθηκαν κατά τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής του 1922, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Νικαίας.

Στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ.κ. Αλεξίου και συλλειτουργούντων του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου και του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου, παρευρέθηκε ο Πρόεδρος και Έφορος του Μορφωτικού και Λαογραφικού Τμήματος της Ένωσης μας, Θοδωρης Μακριδης. Επίσης, συμμετείχαν τα μέλη του χορευτικού τμήματος της Ένωσης, ενδεδυμένα με ποντιακή φορεσιά και με το λάβαρο της Ένωσης.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νίκαιας, οποίος αναφέρθηκε στην 100ή επέτειο από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση των εικόνων και των Ιερών Λειψάνων, στους δρόμους πέριξ του ιερού ναού, υπό τους ήχους της μπάντας του Δήμου Αιγαλέου. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση και συγκεκριμένα από την ΕΡΤ2.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.