ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ξεκίνησε τις παραστάσεις της η «Τραπεζούντα» Φυλής
Ξεκίνησε τις παραστάσεις της η «Τραπεζούντα» Φυλής
08 Σεπ
0
Σχόλια

Ξεκίνησε τις παραστάσεις της η «Τραπεζούντα» Φυλής

Την πρώτη τους παράσταση για τη νέα σεζόν έδωσαν οι χορευτές του Καλλιτεχνικού Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα», τη Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα ο Σύλλογος έλαβε μέρος στα «Ζεφύρεια 2022», που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 9 του μήνα στο πάρκο «Κώστας Λιάρος», στα πλαίσια των οποίων χορεύουν όλοι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής του Δήμου Φυλής. Η εκδήλωση αυτή, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο, είναι αφιερωμένη στην πολυούχο της περιοχής, Παναγία Γρηγορούση.

Οι χορευτές του Συλλόγου έδωσαν δυναμικό παρόν κερδίζοντας, από την αρχή, το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων, μεταφέροντας τον ποντιακό παλμό.

Οι χοροί που παρουσιάστηκαν ήταν: Τσουρτούγουζους-Τρομαχτόν/Τερς-Τρυγόνα Τραπεζούντας-Τρυγόνα Ματσούκας/Λετσίνα/Σερανίτσα/Σέρρα/Κότσαρι

Τους χορευτές στη λύρα συνόδευσε ο Γιώργος Κουλαξουζίδης και στο νταούλι ο Φίλιππος Παρχαρίδης. Χοροδιδασκάλα του Συλλόγου είναι η Σοφία Δαμιανίδου-Σαββουλίδου.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.