ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Το «Θέατρο Πόντου» Καλλιθέας και «Ο Φάρος» Αγ. Βαρβάρας τίμησαν τη Μεγαλόχαρη με το παλαιό ημερολόγιο
Το «Θέατρο Πόντου» Καλλιθέας και «Ο Φάρος» Αγ. Βαρβάρας τίμησαν τη Μεγαλόχαρη με το παλαιό ημερολόγιο
(Φωτ.: Παναγιωτόπουλος Πέτρος)
07 Σεπ
0
Σχόλια

Το «Θέατρο Πόντου» Καλλιθέας και «Ο Φάρος» Αγ. Βαρβάρας τίμησαν τη Μεγαλόχαρη με το παλαιό ημερολόγιο

Με ιδιαίτερη κατάνοιξη τίμησαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καλλιθέα, την Κοίμηση της Θεοτόκου με το παλαιό ημερολόγιο την Κυριακή 15/28 Αυγούστου 2022, οι πιστοί από διάφορες πόλεις της Αττικής.

Ο εορτασμός κορυφώθηκε με λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Στεφάνου της Γνήσιας Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος. Στην λιτανεία της ιερής εικόνας συμμετείχαν ύστερα από πρόσκληση του πάτερ Βασίλειου, ζιπκοφόροι και ζουπουνοφόρες του Πολιτιστικού Φορέα Ποντίων Καλλιθέας «Θέατρο Πόντου» και του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος».

Μεταξύ άλλων, στην λιτανεία έδωσαν το παρών ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, αντιδήμαρχοι Καλλιθέας, ο πρώην δήμαρχος Κώστας Ασκούνης και πλήθος κόσμου.

Την λιτανεία πλασίωνε άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων ύστερα από αίτημα που είχε καταθέσει η εκκλησία στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Κατά το πέρας της λιτανείας και πριν την είσοδο στο Ναό, άπαντες έψαλλαν τον Εθνικό Χριστιανικό Ύμνο «Τη Υπερμάχω» όπου το στρατιωτικό άγημα απέδωσε τις πρέπουσες τιμές.

Τα μέλη του «Θέατρου Πόντου» και του «Φάρου» με τον πάτερ Βασίλειο
ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.