ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ο Παραδοσιακός Ποντιακός γάμος της χρονιάς τελέστηκε στην Άρδασσα
Ο Παραδοσιακός Ποντιακός γάμος της χρονιάς τελέστηκε στην Άρδασσα
(Φωτ.: Lakis Spiridonidis)
06 Σεπ
0
Σχόλια

Ο Παραδοσιακός Ποντιακός γάμος της χρονιάς τελέστηκε στην Άρδασσα

Ένας γάμος παραδοσιακός ποντιακός τελέστηκε το Σάββατο 20 Αυγούστου 2022, στην Άρδασσα Εορδαίας με τον γαμπρό και τη νύφη, τον Δημήτρη και την Ελένη, να πηγαίνουν στην εκκλησία ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές.

Το ζευγάρι, μάλιστα, γνωρίστηκε στη Γερμανία, όταν ο Δημήτρης έπαιζε λύρα και η νύφη χόρευε με συγκρότημα από Ρωσία…ποντιακά!

Διαβάστε τη έγραψε σε ανάρτηση του ο Γιώργος Ζαχαριάδης (Τεμόν ΑΕΚ):
«Ο Λάμπον και η Τασία επάντρεψαν το παιδίν ατουν τον Δημητράκη με την Ελένεν τη Τσερνίχ τη θυγατέραν. Τα στέφανα πα εκράτεσαν ο Μανόλης και η Μαρία τη Γώγο τη κρεοπώλη.

Αοίκον χαράν χρόνιε είχα να έλεπα σο χωρίον. Όλιε εγένταν άμον ντο πρέπ’. Εκράτεσαν τ’ ατέτ’ ναι το χωρίον εγομώθεν με τη κεμεντζές τη λαλίαν, το νταούλ και με τα τραγωδίας. Η Τασία πα εγόμωσεν τα τραπέζια με α σ’ ούλια τα καλά!!!

Και η πιοτήν…ους σην εγκλεσίαν …. η νύφε και ο γαμπρόν ευρέθανε σην πλατείαν τη χωρί κι επεκεί ούλ’ μαζί εντάμαν, εχόρευαν και επέγναν σο στεφάνωμαν!!!

Ο ποπάς ενεμείνεν… Να Ζείτε παιδία άμον τα ψηλά βουνά, στερεωμέν’, με υείαν και ευτυχισμέν’ ‘ς σ’ οσπίτ’ που ανοίετε!!! Οι κουμπάροι παντάξιοι!!!Πάντα με τα χαράντας και με την Ευλοΐαν τη Θεού και τη Παναΐας!!!»

Φώτο fb Τούλας Χαριτίδου- Γιώργου Ζαχαριάδη

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.