ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | «Βούλιαξε» το Μπαμπαλιό στο 10ο Συναπάντημα Μπαμπαλιωτών
«Βούλιαξε» το Μπαμπαλιό στο 10ο Συναπάντημα Μπαμπαλιωτών
(Φωτ.: Εκπολιτστικός Σύλλογος Ποντίων Μπαμπαλιού Αιτωλοακαρνανίας «Αξέχαστες Πατρίδες»)
05 Σεπ
0
Σχόλια

«Βούλιαξε» το Μπαμπαλιό στο 10ο Συναπάντημα Μπαμπαλιωτών

Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, έγινε το αδιαχώρητο στο 10ο Συναπάντημα Μπαμπαλιωτών, που διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Μπαμπαλιού Αιτωλοακαρνανίας «Αξέχαστες Πατρίδες». Ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 15 Αυγούστου 2022, όλοι οι δρόμοι οδήγησαν στο Μπαμπαλιό. Ανταμώθηκαν στην πλατεία, εκεί που χτυπά η καρδιά του χωριού, εκεί που υπάρχει το μνημείο που είναι αφιερωμένο στους προγόνους, σε εκείνους που ήρθαν από τον Αλησμόνητο Πόντο.

Το 10ο Συναπάντημα Μπαμπαλιωτών αφιερώθηκε στη Σόνια Σπυριδοπούλου, η οποία έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε μικρή ηλικία. Η Σόνια στάθηκε ηρωίδα, καθότι έχασε πολύ νωρίς τον σύζυγό της και έμεινε να μεγαλώνει μόνη τα δύο παιδιά της, την Νικολέτα και τον Άκη. Η ευγενική ψυχή, το φιλότιμο και η καλοσύνη είναι οι αρετές που την χαρακτήριζαν. Το θλιβερό γεγονός συγκλόνισε όλους τους Μπαμπαλιώτες, γι’ αυτό και το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να αφιερώσει το φετινό συναπάντημα σε εκείνη.

Την παρουσίαση της βραδιάς είχε ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης, ο οποίος καλωσόρισε με το δικό του μοναδικό τρόπο τους παρευρισκομένους.

Χαιρετισμό απεύθυναν, ο πρόεδρος τουΣυλλόγου Ποντίων Μπαμπαλιού «Αξέχαστες Πατρίδες» κ. Θεοφάνης Κοντοχρήστος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μπαμπαλιού κ. Αναστάσιος Αποστολάκης και εκ μέρους του Δήμου Αμφιλοχίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμφιλοχίας κ. Χριστόφορος Κουσιουρής.

Έγινε απονομή τιμητικών επαίνων στα παιδιά που διέπρεψαν και στα παιδιά που πέρασαν στις πανελλήνιες, όπως: η Μαρία Πελαγίδη, ο Θεόδωρος Κοντοχρήστος, η Αλεξάνδρα Μουτεσίδου και η Ελευθερία Μουτεσίδου. Μαζί με τους επαίνους, δόθηκε και από ένα συμβολικό δώρο εκ μέρους του Δ.Σ. του συλλόγου.

Επίσης τιμητική πλακέτα δόθηκε στην οικογένεια του Ιωάννη Μαυροφρύδη, με γνώμονα την παρακαταθήκη που άφησε στους μεταγενέστερους, για την ιστορία του Μπαμπαλιού, μέσα από τα ποιήματά του. Την πλακέτα παρέλαβε ο γιος του, Δημήτρης Μαυροφρύδης.

Άμα τη εμφανίσει του Στάθη Νικολαΐδη στο τραγούδι, του Γιώργου Ατματζίδη στη λύρα, του Κώστα Ζώη στο νταούλι, του Άκη Κοπαλά στα πλήκτρα, -του Θάνου Καλαμπούκα στη λύρα και το τραγούδι και του Βασίλη Σωτηριάδη στο νταούλι, το κέφι άναψε για τα καλά, με τα πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον ουρανό. Ο χορός, το κέφι, το τραγούδι και το γλέντι ήταν αυτά που θα πρωτοστατούσαν στη φαντασμαγορική βραδιά. Όλοι απόλαυσαν το άφθονο φαγητό και ποτό, χάρη στη μέριμνα των μεγάλων χορηγών.

Το συναπάντημα τίμησαν με την παρουσία τους: ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μπαμπαλιού κ. Αναστάσιος Αποστολάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμφιλοχίας κ. Χριστόφορος Κουσιουρής, ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Αμφιλοχίας κ. Κώστας Ριζογιάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αμφιλοχίας κ. Μάρκος Κατσούλης, ο Πρόεδρος Κοινότητας Ματσουκίου κ. Χαράλαμπος Κουτρουμάνος, το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Ποντίων Αιτ/νίας «Δημήτριος Ψαθάς» κ. Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, ο Αντιπρόεδρος συλλόγου Ποντίων Ελευσίνας κ. Νίκος Φωτιάδης, το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Ποντίων Λαυρίου κ. Γιάννης Δανιηλίδης, ο τέως Δήμαρχος Ινάχου κ. Αθανάσιος Τορουνίδης, ο Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας «Άρωμα Βαρετάδας» κ. Θωμάς Παπανίκος, ο λαογράφος και φιλοπόντιος κ. Γιάννης Κάτσος. Χαιρετισμό απέστειλαν: ο κ. Γιώργος Βαρυθυμιάδης – Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και ο κ. Κυριάκος Μπατσάρας – Πρόεδρος Ασσυρίων Ελλάδος. Επίσης, η Εθελονική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Ε.Ο.Ε.Δ. με τον αρχηγό τους, τον Διονύσιο Τσιρόγλου, ήταν παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς, φροντίζοντας για την ασφάλεια του κόσμου.

Ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά:
– Το κανάλι Αχελώος TV για την βιντεοσκόπηση της βραδιάς
– Τον Αλέκο Σωτηριάδη για την βιντεοσκόπηση της βραδιάς
– Τον Βασίλη Γιαννόπουλο, που προσέφερε αφιλοκερδώς τον ηχητικό εξοπλισμό
– Όλα τα παιδιά, που λειτούργησαν για ακόμα μια φορά ως πρόσκοποι και προσέφεραν αγόγγυστα τα μέγιστα των δυνατοτήτων τους
– Όλους όσους προσέφεραν την πολύτιμη εθελοντική εργασία τους
– Όλους τους δωροθέτες για τη λαχειοφόρο αγορά
– Όλους τους χορηγούς
– Όλους όσους προσέφεραν οικονομική ενίσχυση.

Με κατευόδιο την αγάπη, την αξία της συλλογικότητας και τον αλτρουισμό, δίνουμε ραντεβού για του χρόνου, με τη βοήθεια του Θεού.

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.