ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ματθαίος Τσαχουρίδης–Λέτα Κορρέ — «Μάτια μου μελαγχολικά»: Όταν τα νησιώτικα συναντούν την ποντιακή λύρα
Ματθαίος Τσαχουρίδης–Λέτα Κορρέ — «Μάτια μου μελαγχολικά»: Όταν τα νησιώτικα συναντούν την ποντιακή λύρα
27 Αυγ
0
Σχόλια

Ματθαίος Τσαχουρίδης–Λέτα Κορρέ — «Μάτια μου μελαγχολικά»: Όταν τα νησιώτικα συναντούν την ποντιακή λύρα

Με φόντο την Πορτάρα ή τα σοκάκια της πανέμορφης Νάξου, ο Ματθαίος Τσαχουρίδης τραγουδά και χορεύει μαζί με την «κορυφαία κυρία του νησιώτικου τραγουδιού» όπως αναφέρει και στο σημείωμα που συνοδεύει το videolip, Λέτα Κορρέ.

Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται και το αποτέλεσμα είναι φυσικά άψογο.

«Τα νησιώτικα πάντα συγκινούσαν την ψυχή μου. Πάντα τα τραγουδάω παίζοντάς τα με το βιολί και την ποντιακή μου λύρα, όπου κι αν βρεθώ. Έτσι επιλέξαμε δύο τραγούδια που έχω αγαπήσει εδώ και πολλά χρόνια και αποφασίσαμε να τα αναβιώσουμε με τους ήχους της ποντιακής λύρας και του αιγαιοπελαγίτικου παραδοσιακού βιολιού. Τους στίχους έχει γράψει ο Θανάσης Περιστεράκης και τη μουσική ο Αντώνης Κονιτόπουλος. Με αυτά τα τραγούδια μοιράζομαι μαζί σας την αγάπη που έχω για τη μουσική αυτή.

Αμέτρητα Ευχαριστώ:

* Στον φίλο μου Θανάση Περιστεράκη. Χωρίς την αγάπη και την αμέριστη συμπαράστασή του δε θα ήταν εφικτή αυτή η μουσική συνεργασία. Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου διότι πίστεψε από την πρώτη μας κιόλας συνάντηση στην επιτυχία αυτής της μουσικής συνεργασίας. Η συμβολή του στην πραγματοποίηση της επίσκεψής μας στο πανέμορφο νησί της Νάξου ήταν καθοριστική από όλες τις απόψεις! Θανάση, νιώθω τυχερός που είμαι φίλος σου!

* Στην κυρία Λέτα Κορρέ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε να τραγουδήσουμε μαζί τα δύο αυτά τραγούδια που η ίδια τα έκανε μεγάλες επιτυχίες πριν από περίπου 30 χρόνια. Λέτα μου, είσαι πραγματικά μια “κυρία” με όλη τη σημασία της λέξεως. Σε αγαπώ και σε θαυμάζω!

* Στον Πολυχρόνη Κορρέ, γιο της Λέτας και του Νικηφόρου Κορρέ, άξιο εκπρόσωπο της αιγαιοπελαγίτικης μουσικής παράδοσης και βιρτουόζο μουσικό. Το βιολί του και η θαυμαστή τεχνική του, εμπνευσμένη από τον δάσκαλό του και δάσκαλο όλων μας, Στάθη Κουκουλάρη, είναι άξια προσεχτικής μελέτης και ακρόασης για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με το αιγαιοπελαγίτικο παραδοσιακό βιολί. Η επιμονή του και η τελειομανία του κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων, μαζί με τον εξαιρετικό Νίκο Δρακάκη, έκρινε το αποτέλεσμα αυτής της μουσικής συνεργασίας που θα ακούσετε. Πολυχρόνη και Νίκο, σας ευχαριστώ για την αγάπη σας!

* Στον Αντώνη Κονιτόπουλο. Αντώνη, με μια λέξη μόνο, έχεις μπει στην καρδιά μου παντοτινά! Τα τραγούδια σου με κάνουν και δακρύζω κάθε φορά που τα ακούω. Για το λαούτο σου που “μυρίζει θάλασσα και Αιγαίο” δεν έχω λόγια.

* Στην κυρία Κατερίνα Κρασσά που αφιλοκερδώς επιμελήθηκε το μακιγιάζ και την παρουσία μας σε αυτό το βιντεοκλίπ. Ήταν μαζί μας κάθε στιγμή!

* Στους χορευτές που ομόρφυναν με την παρουσία τους και το χορό τους τα γυρίσματα που έγιναν στη γραφική πλατεία του Κινίδαρου Νάξου. Τους αναφέρω ονομαστικά:
Κωνσταντίνος Δερλερές
Νίκη Κλουβάτου
Κατερίνα Περιστεράκη
Νίκος Τουμπακάρης
Κωνσταντίνα Τσελέντη
Κυριακή Δερλερέ
Γιάννης Κουνάδης
Κατερίνα Κρασσά

* Στους φίλους και συνεργάτες μου, Γιάννη Πούλιο και Γιώργο Κορτσινίδη (pkmusicvideo productions) που επιμελήθηκαν τη δημιουργία του βιντεοκλίπ. Είμαι ευγνώμων για την υπομονή, τον επαγγελματισμό αλλά πάνω από όλα για την αγάπη τους. Αυτό το βιντεοκλίπ είναι καθαρά αποτέλεσμα αγάπης. Γιάννη και Γιώργο, εκτός από ό,τι κοινό μας συνδέει τόσα χρόνια, η Νάξος θα είναι για πάντα σημείο αναφοράς σε κάθε μας συνάντηση!
(https://www.instagram.com/pkmusicvideo/)

Ηχογραφήθηκε και ενορχηστρώθηκε από τον Νίκο Δρακάκη.
Mixing – Mastering: Studio Nikos D.
Τραγούδησαν η Λέτα Κορρέ και ο Ματθαίος Τσαχουρίδης.
Βιολί έπαιξε ο Πολυχρόνης Κορρές και ποντιακή λύρα ο Ματθαίος Τσαχουρίδης.
Λαούτα έπαιξε ο Αντώνης Κονιτόπουλος.»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.