ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Οι «Ακρίτες» Σερρών στην 7η Γιορτή Μπακάλικης Πιπεριάς
Οι «Ακρίτες» Σερρών στην 7η Γιορτή Μπακάλικης Πιπεριάς
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων« Οι Ακρίτες»)
22 Ιούλ
0
Σχόλια

Οι «Ακρίτες» Σερρών στην 7η Γιορτή Μπακάλικης Πιπεριάς

Περισσότερα από 200 κιλά μπακάλικης πιπεριάς καταναλώθηκαν την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022, στο πλαίσιο της 7ης Γιορτής Μπακάλικης Πιπεριάς, την οποία συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Σερρών, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.Δ.Η.Σ.) και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών & Κατοίκων Αγίου Ιωάννη «Αλησμόνητες Πατρίδες».

Σερραίοι δημότες αλλά και επισκέπτες «πλημμύρισαν» την κεντρική πλατεία του Αγίου Ιωάννη Σερρών, παρακολούθησαν τους παραδοσιακούς χορούς που παρουσίασαν τα χορευτικά τμήματα της Θρακικής Εστίας Ν. Σερρών, του Πολιτιστικού Συλλόγου Οινούσας και του Συλλόγου Ποντίων Επταμύλων« Οι Ακρίτες», ενώ απόλαυσαν πλούσια εδέσματα με κυρίως πιάτο την μπακάλικη πιπεριά.

Ο Δήμαρχος Σερρών κ.Αλέξανδρος Χρυσάφης χαιρέτισε τη Γιορτή, η οποία έχει καταστεί θεσμός για τον Δήμο Σερρών και εφέτος η διοργάνωσή της συμπίπτει με την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Το χορευτικό συγκρότημα συνόδευσαν ο Γιάννης Χριστοφορίδης στη λύρα και ο Δημήτρης Μπαχ στο νταούλι.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα έργα αναβάθμισης που υλοποιεί ο Δήμος Σερρών και η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη ανακοινώνοντας ότι ξεκίνησε η κατασκευή του νέου κεντρικού μεταφορικού αγωγού, διπλάσιας διατομής, προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ.

Το έργο εντάχθηκε σε χρηματοδότηση το 2020 από τη παρούσα Δημοτική Αρχή και θα συνδέει το νέο διυλιστήριο με την πόλη των Σερρών αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητές του. Το έργο της διαμόρφωσης του σημείου υδροληψίας στη λίμνη του Αγίου Ιωάννη βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης, ενώ τις προσεχείς μέρες θα αντικατασταθεί η σπασμένη περίφραξη της λίμνης και θα τοποθετηθούν καινούρια παγκάκια. Η συνολική αναμόρφωση της λίμνης έχει ήδη ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και σύντομα θα ολοκληρωθεί.

«Για όλη την περιοχή του Αγίου Ιωάννη έχει ήδη κατατεθεί από τον Δήμο Σερρών και τη Δ.Ε.Υ.Α.Σ. πρόταση χρηματοδότησης για έργα ανάπλασης και αναβάθμισης προϋπολογισμού 3,2 εκατ, ευρώ, που θα καταστήσουν την περιοχή πόλο έλξης επισκεπτών», τόνισε ο κ.Χρυσάφης.

Στο πλαίσιο αυτό εκτός από τη διαμόρφωση του ρέματος και την ανάπλαση της λίμνης προβλέπεται η δημιουργία Μουσείου Νερού καθώς και γηπέδων τένις, πίστας skate και πάρκου άθλησης με υπαίθρια όργανα, που θα συμπληρώσουν τις υπό κατασκευή αθλητικές υποδομές των υπαίθριων γηπέδων καλαθοσφαίρισης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών & κατοίκων Αγίου Ιωάννη “Αλησμόνητες Πατρίδες” κ. Πέτρος Άτσαλος καλωσόρισε τον κόσμο που «αγκάλιασε» για μια ακόμη χρονιά τη γιορτή και ευχαρίστησε όλους όσους στήριξαν την εκδήλωση. Ειδική αναφορά έκανε στον Δήμο Σερρών και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.), επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι για πρώτη φορά φέτος μετά από επτά χρόνια η δημοτική αρχή του κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη στήριξε τις εκδηλώσεις.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το κέφι ήταν αμείωτο και η 7η Γιορτή Μπακάλικης Πιπεριάς συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με τους παρευρισκόμενους να διασκεδάζουν με το μουσικό σχήμα «Εμπειροτέχνες».

Πηγή: infonews24.gr

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.