ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Κεντρική Ένωση Ποντίων Μελβούρνης και Βικτώριας «Η Ποντιακή Εστία»: Έκλεισε 46 χρόνια λειτουργίας
Κεντρική Ένωση Ποντίων Μελβούρνης και Βικτώριας «Η Ποντιακή Εστία»: Έκλεισε 46 χρόνια λειτουργίας
(Φωτ.: Κεντρική Ένωση Ποντίων Μελβούρνης και Βικτώριας «Η Ποντιακή Εστία»)
29 Ιούν
0
Σχόλια

Κεντρική Ένωση Ποντίων Μελβούρνης και Βικτώριας «Η Ποντιακή Εστία»: Έκλεισε 46 χρόνια λειτουργίας

Σαράντα έξι χρόνια προσφοράς αγώνα και δράσης. Χρόνια αγωνίας, άοκνης δουλειάς και, πάνω απ’ όλα, αγάπης για την αλησμόνητη πατρίδα. Μια πατρίδα που από αυτούς που την υπηρέτησαν δεν γνώρισε κανένας. Και όμως η αγάπη απέραντη και η προσπάθεια συνεχόμενη για τη διάσωση και διατήρηση των ηθών και εθίμων της, όπως και για την δικαίωση των αδικοχαμένων προγόνων της.

Ένας σύλλογος-παράδειγμα προς μίμηση, αφού για δεκαετίες μπορούν και συμπορεύονται όλες οι γενιές με έναν υποδειγματικό τρόπο.

Έτσι, λοιπόν, το αποτέλεσμα του Σαββάτου, 25 Ιουνίου 2022, ήταν αναμενόμενο. Από νωρίς κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου ομογενειακοί παράγοντες, μέλη, παλαιοί χορευτές, φίλοι και φίλες του Συλλόγου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Κώστας Τσαπραηλίδης, υποδέχτηκε τους επισήμους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, την πρώην υπουργό Υγείας κ. Τζένη Μικάκου, τους πρώην προέδρους της Ποντιακής Εστίας κ. Σάββα Αθανασιάδη και κ. Χαράλαμπο Παρχαρίδη, τον εκπρόσωπος της Παναγίας Σουμελά Whittlesea κ. Μιχάλη Ιερότσε, όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, την πρόεδρο της Παντριφυλλιακής Ένωσης Μελβούρνης κ. Αγαθή Κορωναίου, τον αντιπρόεδρο και την γραμματέα του Συλλόγου Καλαμάτας 23η Μαρτίου, κ. Παναγιώτη Ανδρινόπουλο και η κ. Καίτη Καραμπάτσου, όπως επίσης και δύο μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Τασμανίας, την κ. Αναστασία Χυσιρίδου και την κ. Βίκη Καλογεροπούλου.

Τον αθλητικό χώρο εκπροσώπησαν δύο πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές ποντιακής καταγωγής ο κ. Κώστας Ανθόπουλος και ο κ. Ντίνος Αναστασιάδης.

Όλα τα τμήματα του Συλλόγου ήταν παρόντα, με επικεφαλής το Τμήμα Ηλικιωμένων «Αδά είμες» και τους συντονιστές του.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Πηλαλίδης και η συντονίστρια των χορευτικών συγκροτημάτων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Παρθένα Τσομπανοπούλου, καλωσόρισαν όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους αυτήν τη σημαντική μέρα και έδωσαν το έναυσνμα για την κατάκτηση του νέου στόχου του Συλλόγου που είναι οι εορτασμοί των πενήντα χρόνων που από τώρα άρχισαν οι ετοιμασίες.

Κλείνοντας, ο αντιπρόεδρος είπε ότι «στόχος μας είναι να ετοιμάσουμε τους επόμενους που θα οδηγήσουν την Εστία μας στην επόμενη πενηνταετία».

Ακολούθως, το τιμόνι της βραδιάς ανέλαβαν τα τμήματα πολιτισμού. Η μουσική ομάδα και τα χορευτικά τμήματα. Εκπληκτική δουλειά των χοροδιδασκάλων, Παρθένας Τσομπανοπούλου, Δέσποινας Λεβογιάννη και Μιχάλη Βασιλείου. Η Ποντιακή Εστία χορεύει και χορεύει γιατί μαζί της πρώτα χορεύει ο Πόντος. Ήθος, γνώση, υπομονή, παραδοσιακά πιστά, και ακοίμητοι φρουροί του μεγαλύτερου γι’ αυτούς λαογραφικού μουσείου, του μοναδικού γιου της Ελλάδας του Πόντου.

Από τα μικρά χορευτικά της τμήματα, μέχρι και το καμάρι του Συλλόγου, την περηφάνεια του, την ομάδα εμφανίσεων, που εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά από την αναγκαστική ανακαίνιση λόγω των ζημιών που υπέστη ο σύλλογος και στις δύσκολες μέρες της πανδημίας βρήκαν τρόπο να επικοινωνούν, να δουλεύουν, επιστρέφοντας ακόμα πιο δυνατοί. Αυτό έδειξε η εμφάνιση τους τη βραδιά αυτή. Είναι αυτό που λέμε, πρέπει να βρεις τον λόγο για να το κάνεις.

Τελικά, όλοι τους ξέρουν τον λόγο που βρίσκονται εκεί.

Το να χορεύεις με τα πόδια είναι λογικό, το να χορεύεις με την ψυχή είναι κάτι άλλο, είναι διαφορετικό, είναι μαγικό, είναι ένα ταξίδι ψυχής. Είναι η ψυχική σου αναζήτηση σε αυτό που υπηρετείς. Σε κατακλύζει μια ανεξήγητη δύναμη που σε κάνει να νοιώθεις ανίκητος. Και όταν, επιτέλους, σου δοθεί η ευκαιρία τότε αρχίζεις να χορεύεις χωρίς να αναζητάς κανένα αντάλλαγμα παρά μόνο την ικανοποίηση την ευχαρίστηση ότι μίλησε η ψυχή σου. Τα βήματα αυτών των παιδιών ήταν έτσι ακριβώς. Η έκφραση στα πρόσωπα τους ήταν η παραπάνω περιγραφή. Οι λύρες των λυράρηδων η φλογέρα, το αγγείο ,τα νταούλια και οι φωνές των τραγουδιστάδων ζωντάνεψαν την «καθ ημάς Ανατολή» για ακόμη μία φορά στους Αντίποδες του κόσμου.

Ο πρόεδρος, κ. Κώστας Τσαπραηλίδης, με τη σειρά τα ευχαρίστησε τα μέλη της Ποντιακής Εστίας για την παρουσία τους και την στήριξή τους όλον αυτόν τον καιρό. Τις κυρίες Καλαιδοπούλου Γιάννα , Αθανασιάδη Μαγδαληνή καθώς και του κυρίους Παναγιώτη Ιασωνίδη, Σάββα Αθανασιάδη για την γενναία του οικονομική στήριξη.

Χρόνια Πολλά λοιπόν και δημιουργικά όπως και τα προηγούμενα!

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.