ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Ο «Φάρος» Αγ. Βαρβάρας συμμετείχε στην γιορτή «Η σφαίρα ξαναγυρίζει στο Δήμο»
Ο «Φάρος» Αγ. Βαρβάρας συμμετείχε στην γιορτή «Η σφαίρα ξαναγυρίζει στο Δήμο»
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)
06 Ιούν
0
Σχόλια

Ο «Φάρος» Αγ. Βαρβάρας συμμετείχε στην γιορτή «Η σφαίρα ξαναγυρίζει στο Δήμο»

Με μεγάλη χαρά συμμετείχε ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», στη γιορτή «η σφαίρα ξαναγυρίζει στο Δήμο», την Κυριακή 15 Μαϊου 2022 μπροστά στο Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας.

Επανατοποθετήθηκε το εμβληματικό γλυπτό του Κυριάκου Ρόκου που συμβολίζει την μοναχική πορεία του κόσμου και παριστάνει την ιστορία του κόσμου από την αρχαιότητα και την Γέννηση του Ιησού μέχρι τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Λάμπρος Μίχος.

Ο Σύλλογος παρουσίασε χορούς με τρείς γενιές Ποντίων σε ξεχωριστούς κύκλους υπό την καθοδήγηση της Προέδρου και Χοροδιδασκάλου Σοφίας Σαββίδου.

Τα τμήματα συνόδευσαν μουσικά ο Σταύρος Σαββίδης στη λύρα και το τραγούδι και ο Κώστας Αθανασίου στο νταούλι.

Στο τέλος ενώθηκαν όλοι οι χορευτές (Θρακιώτες, Ηπειρώτες, Πόντιοι), στον κύκλο της ζωής, της χαράς και της αισιοδοξίας

O Kυριάκος Ρόκος δήλωσε σχετικά για το έργο:
« Η Μοναχική Πορεία του Κόσμου. Έτσι ονόμασα τούτο το έργο μου. Η σφαίρα σαν γεωμετρικό σχήμα ήταν, από πάντα, πιο κοντά σε μένα. Απόδειξη, ότι κυριαρχεί σε όλες μου τις προσπάθειες απελευθέρωσης μηνυμάτων καλά κρυμμένων, άλλοτε στους βράχους που λαξεύω και άλλοτε μέσα απ’τη λάσπη που πλάθω. Καμμιά φορά η σφαίρα αυτονομείται, και φορτωμένη ερωτήματα που μόλις αρχίζουν ν’αποκαλύπτωνται, διαπιστώνει την « Μοναχική της πορείας». Δεν ξέρω τι να ζήλεψαν, ή να φοβήθηκαν εκείνοι που πρίν χρόνια την έκλεψαν από τούτο τον ιερό χώρο. Το σπίτι όλων!!! Μήπως από αγάπη για την Τέχνη; ή μήπως για να τη λιώσει και να εισπράξει τα “τριάκοντα αργύρια ”;»

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.