ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ.gr | Τον Ιούλιο το 24ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων
Τον Ιούλιο το 24ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων
(Φωτ.: Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων)
03 Ιούν
0
Σχόλια

Τον Ιούλιο το 24ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων

Με φόντο τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Παναγία Σουμελά στα υψώματα του Βερμίου το Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων, από την Παρασκευή 15 έως την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022.

Φέτος θα πραγματοποιηθεί για 24η χρονιά.

Σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή, σκοπός του Συναπαντήματος είναι η συνέχιση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων, αλλά και η ανάδειξη της ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού. «Παράλληλα οι νέοι ποντιακής καταγωγής, ως αδιάσπαστο μέρος του συνόλου του ελληνισμού, είμαστε δυναμικά παρόντες στα καθημερινά δρώμενα του τόπου μας, συνδιαμορφώνοντας το μέλλον της πατρίδας μας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα παραμένει υπό διαμόρφωση και, όπως σημειώνεται, γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε να είναι ακόμα πιο ποιοτικό και καινοτόμο.

Στους βασικούς στόχους της διοργάνωσης είναι:

  • Η βιωματική επαφή των νέων με το Προσκύνημα και το συντελούμενο έργο της Σουμελιώτισσας στο Βέρμιο καθώς και με τα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις.
  • Η ευαισθητοποίηση στην αναγκαιότητα διεθνοποίησης και αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
  • Η αλληλοενημέρωση για το έργο και τις δραστηριότητες των άλλων νεολαιών των ποντιακών σωματείων, καθώς και η γνωριμία νέων από διάφορες άλλες περιοχές της χώρας, όπως και από τον ελληνισμό της διασποράς.
  • Επίσης, επί τάπητος θα βρεθούν θέματα που αφορούν την εργασία, την οικολογία και το περιβάλλον.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν νέοι και νέες από 18 έως 30 ετών που ανήκουν σε ποντιακά σωματεία. Κάθε αποστολή δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα τέσσερα άτομα (μαζί με τον αρχηγό), λόγω των συγκεκριμένων δυνατοτήτων φιλοξενίας στους ξενώνες.

Οι δηλώσεις θα γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 01 Ιουλίου 2022 (εδώ το έντυπο συμμετοχής).

ΣΧΟΛΙΑ
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.